Bilde av vegansk kikertgryte

Peanøttcurry med poteter og kikerter

Får jeg nok oppskrifter på gryteretter med kokosmelk, indiske krydder og peanøttsmør…? Jeg tror kanskje ikke det. Finner stadig på nye varianter i alle fall, til min store glede.

Denne er med poteter og kikerter, to av mine favoritter. Disse kan fint byttes ut med andre grønnsaker og belgfrukter, om du foretrekker det. Husk bare at det meste trenger kortere koketid enn poteter.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 400 g poteter
  • 1 boks (ca 4 dl) kikerter
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderfrø eller malt koriander
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 1 kartong (ca 2 dl) kokosmelk
  • 1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss lønnesirup
  • salt og pepper
  • 1 sitron
  • koriander 
  • 1 ts chiliflak

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær potetene i terninger. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. 

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, la det surre i et par minutter. Tilsett deretter ingefær, spisskummen, paprikapulver, gurkemeie og koriander koriander, og la det surre i noen minutter til. Rør deretter inn potetene, vend dem godt sammen med krydderblandingen. Så heller du på vann med buljongterning, kokosmelk, knuste tomater, peanøttsmør og lønnesirup, og lar det koke opp. La det hele koke til potetterningene er møre – ca 15 minutter. Ha deretter i kikertene, og la dem bli varme i sausen. 

Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft. Topp med koriander og chiliflak og servér rykende varmt. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED KIKERTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *