vegansk pasta med edamamebønner

Pasta med edamameragu

Edamamebønner (grønne soyabønner) er nok min favoritt blant belgfruktene, og nå fås de kjøpt nesten i alle frysediskene i hele landet. Jeg har alltid et par poser i fryseren. Bønnene er ikke bare gode og proteinrike, de krever veldig kort tilberedningstid, så med noen hundre gram på lur kan jeg alltid lage en kjapp middag.

Det skal nemlig ikke mer enn et par minutter i kokende vann før disse bønnene er klare. Da kan du f.eks. ha dem i en salat, eller slenge dem i en wok, kjøre dem i foodprocessor til hummus, eller bruke dem til å lage en superherlig ragú som i denne oppskriften.

Antall:  4 porsjoner
Tid: 20 minutter

Ingredienser:

 • 400 g pasta
 • 1 dl rå cashewnøtter
 • 2,5 dl frosne edamamebønner
 • 2 ss næringsgjær
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 2 ss olivenolje
 • 0,5 sitron
 • salt og pepper
 • tomater og basilikum til servering

Framgangsmåte:

Kok opp vann i to gryter. I den ene har du pasta og 1 ts salt.

I den andre har du cashewnøttene, og etter fem minutter tilsetter du edamamebønnene. Kok i to minutter. Sil deretter av vannet, og overfør det hele til en foodprocessor. Tilsett næringsgjær, hvitløk, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og kjør til du har en grov ragú.

Servér med nykokt pasta, topp med tomater og basilikum.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. Karoline

  Dette ser kjempe godt ut! Men har du noe det er mulig å bytte ut cashewnøttene med?

  1. Mari Hult

   Andre nøtter, eller f.eks. pinjekjerner 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *