Vegansk ukemeny: Uke 28, 2019

Syv herlige middagsoppskrifter med inspirasjon fra blant annet Frankrike, Italia og Mexico. Her håper jeg at er det noe for alle!

Mandag: Pastinakksuppe med hasselnøtter

Dette er en fyldig, kremet suppe med nydelig smak av pastinakk og potet, som toppes med rista hasselnøtter og grønnkålchips. Luksussuppe!

Tirsdag: Pastagrateng med tomat og spinat (videooppskrift)

Dette er en skikkelig lettvint pastagrateng med masse god tomatsmak. Først koker vi en “one pot pasta” – altså koker pastaen sammen med ingrediensene til sausen. Deretter har vi den i en ildfast form, strør over litt ekstra godsaker, og baker den i ovnen. Enkelt og greit!

Onsdag: Grønnkålbowl

Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med nøtter, quinoa, grønnkål, mango og en aldeles fabelaktig dressing!

Torsdag: Risotto med to typer sopp

Risotto er virkelig en perfekt middag når du er tom for ideer. Så lenge du har den gode risottorisen så klarer du deg nesten med hva som helst oppi. Her bruker jeg sopp, en kombinasjon av tørka og fersk.

vegansk vegetarisk risotto oppskrift vegetarbloggen plantebasert

Fredag: Quesadilla med spicy avokadosaus

Nydelig meksikansk rett med kikerter og ruccola. Pass på å spare noen tortillas til lørdagsmiddagen.

vegansk quesadilla oppskrift

Lørdag: Tortillapizza

Har du tortillas igjen etter gårsdagens middag? Tryll dem om til minipizzaer med denne oppskriften.

Søndag: Bakt rødbete med cashewkrem (videooppskrift)

Rødbeten kan syltes, stappes, stekes og spises rå, men aller best liker jeg den ovnsbakt. I denne oppskriften pakker jeg den inn i folie og baker hel – slik at all fuktigheten bevares. Resultatet er en skikkelig saftig rødbete med all sin sødme, og servert med en salt cashewkrem blir det helt fabelaktig.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *