bilde av vegansk lasagnepanne

Stekepannelasagne

Stekepannelasagne, lasagnepanne, one pot lasagne… Jeg vet helt ærlig ikke hva denne retten heter. Men, jeg vet at den er god. Og at den er mye enklere å lage enn vanlig ovnsbakt lasagne. For det første trenger du ikke en stekeovn, så de fleste kan lage retten på hybelen og på hytta. I tillegg trenger du jo ikke mer enn én gryte eller panne. Panne ble fineste på bilder, for å være ærlig. Gryte funker også.

Som erstatning for kjøttdeig bruker jeg her sopp, gulrot og nøtter, som blir kjørt til mindre biter i foodprocessor. En kniv fungerer også, sånn apropos hybelkjøkken. Disse får stekes i panna, før vi lager sausen – en kombinasjon av den tomatbaserte og den melkebaserte lasagnesausen.

Selve pastaplatene brekker vi i biter og har oppi, så koker de fint i sausen, og plutselig er middagen klar.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 40
 minutter

Ingredienser:

  • 4 sjampinjong
  • 1 gulrot
  • 2 dl valnøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 bunt basilikum
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
  • 2 dl vann
  • 1 dl usøtet soyamelk eller soyafløte
  • 3 ss næringsgjær
  • salt og pepper
  • 200 g lasagneplater (pass på at de er uten egg)
  • litt ruccolasalat

Framgangsmåte:

Grovhakk sjampinjong, gulrot og valnøtter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Du kan fint bruke foodprocessor til dette, bruk i så fall “pulse”-funksjonen et par ganger, slik at du får en veldig grovkornet masse. For store biter er bedre enn for små, om du er i tvil. Grovhakk basilikum.

Finn fram en stor stekepanne. Sett den på høy temperatur og ha i olje. Sopp, gulrot, valnøtter, sjalottløk og hvitløk. Stek mens du vender på massen, den skal bli gyllen og bitene skal begynne å bli litt sprø i kantene. Skru ned varmen til medium, ha i røkt paprikapulver, soyasaus og mesteparten av basilikumen. Rør det hele godt sammen.

Hell i tomater, soyamelk, vann og næringsgjær. Rør det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Knekk lasagneplatene opp i 4-5 biter og ha i. Fordel dem så godt utover i pannen som du klarer, og press dem litt ned så de dekkes av væske.

Kok til lasagneplatene er møre, det tar ca 20 minutter. Ha ruccolasalat og resten av basilikumen på toppen, og server retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

6 Comments

  1. Det såg godt ut! Har du tips til kva ein kan erstatte nøttene med om ein er allergisk?

    1. Mari Hult

      Jeg er veldig glad i å bruke pinjekjerner, du kan også ha i en kartong med linser.

  2. Spennende oppskrift! Hva er næringsgjær, og hvorfor brukes det? Kan det evt erstattes m noe?

    1. Mari Hult

      Det er en smaksforsterker som gir litt ostesmak 🙂 Kan fint sløyfes. Jeg pleier å kjøpe på helsekost eller i økologiske butikker.

  3. I dag er stekepannelasagne middagen, elsker den. Til lunsj var det hveteboller etter din oppskrift ☺️ bruker bloggen din mye!

    1. Mari Hult

      Så koselig å høre! Takk 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *