Vegansk ukemeny: Uke 27, 2019

Ukens meny har masse godt å by på der grønnsaker spiller hovedrollen. Jeg har prøvd å sette sammen retter der vi bruker flest mulig av de fine grønnsakene vi har i sesong, så her skal du klare å lage både kortreist, næringsrik og skikkelig god mat. Helt vegansk.

Mandag: Blomkålsuppe

En tradisjonell suppe som har blitt frisket opp med litt løk, hvitløk og urter – og med det blitt mye bedre. Super mandagsmiddag!

Tirsdag: One-pot artisjokkpasta

One pot-artisjokkpasta kombinerer to av mine favoritter – pasta og peanøttsmør, i tillegg er den virkelig enkel og rask å lage. Oppskriften er en faktisk av de jeg får flest snaps av på ulike spisebord rundt om i landet, noe jeg synes er veldig stas.

Onsdag: Indisk korma

Dette er en god og overraskende lettlaget basisoppskrift på korma. Du kan freestyle med både linsene (bruk andre farger enn jeg foreslå, eller gå helt crazy med kikerter istedenfor) og grønnsakene (det meste smaker godt, bare pass på at mengden er cirka den samme).

oppskrift på vegansk indisk korma vegetarbloggen

Torsdag: Blomkålvinger med tahinisaus

Supergodt krydra blomkål med både tahini, persille og granateple. Server dette som en hovedrett, eller smell til og bruk det som tilbehør til for eksempel falafel, eller rett og slett som en del av et meze-bord.

veganske vegetariske blomkålvinger med tahinisaus oppskrift vegetarbloggen

Fredag: Chili sin carne med bønner og bokhvete (videooppskrift)

Nydelig alternativ til fredagstacoen servert med koriander, lime, chiliflak og vegansk rømme.

Lørdag: Balinesisk curry

Hemmeligheten bak en skikkelig god curry er å lage currypasten selv. Her har du min beste oppskrift på gul curry fra Bali.

Søndag: Valnøttbourguignon med potetstappe

I denne veganske varianten bytter vi ut kjøttet med valnøtter, ellers holder vi oss ganske godt til originalen. Her finner du sopp, timian, gulrot, hvitløk og perleløk – og ikke minst rødvin – som gir en fantastisk smak på det hele.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *