Vegansk panna cotta med granateplesirup

Panna cotta er en nydelig italiensk dessert, der en tykner fløte med gelatin slik at det blir en slags pudding. Da jeg jobbet som servitør på begynnelsen av totusentallet og hadde gjester som ikke visste hva det var, pleide jeg å si at det var en vaniljepudding.

Men fra hotellbransjen på den tiden og frem til i dag har jeg lært meg så mye mer. For det første er gelatin totalt unødvendig å bruke i panna cotta – agar funker vel så bra, og det lages ikke av fisk eller svin. Her bruker jeg 1 ts agarpulver. Har du agarflak tar du i en spiseskje istedenfor – i tillegg ville jeg latt pulveret løse seg godt opp i væsken før du begynner å koke det opp.

Det andre jeg har lært meg, er at panna cotta helt fint kan lages med andre smaker enn vanilje. Enten istedenfor eller kombinert med. Her bruker jeg granateple fordi det *kremt* var det jeg hadde liggende, men også fordi det er åååå så godt!

Antall: 4 porsjoner
Tid: 20 minutter + 2 timer avkjøling

Ingredienser:

 • 1 lime
 • 5 dl kokosmelk
 • 2 ss sukker
 • 1 ts vanilje
 • 1 ts agarpulver

Granateplesirup:

 • 0,5 granateple
 • 2 ss sukker
 • 1 ts vanilje
 • 2 ss vann

Framgangsmåte:

Skjær av et par gode strimler limeskall. Spar innmaten til sirupen.

Visp sammen kokosmelk, sukker, vanilje og agarpulver i en gryte. Når alt er godt blandet sammen har du i limeskallet. La det hele koke opp, og la det småkoke i 3 minutter. Rør underveis. Fisk opp limeskallet og ta gryten av varmen. Når blandingen er noe avkjølt, heller du den over i serveringsglass. La panna cottaene stå ca to timer for å stivne før servering. Det går fortere i kjøleskap, men jeg synes konsistensen blir aller best om de kjøles ned i romtemperatur.

Før servering topper du dem med 1 ss granateplesirup (oppskrift under).

Granateplesirup:

Rens ut kjernene fra granateplet og ha dem i en gryte. Tilsett sukker, vanilje og vann og la det hele koke opp. La sirupen småkoke i fem minutter til den begynner å få litt farge. Ta gryten av varmen og press i saft fra en halv lime.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DESSERTOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

5 Comments

 1. Hei! Har du erfaring med å bruke agarpulver til å lage gele? F.eks av saft? Jeg har aldri funnet noe bra fremgangsmåte på agar, og da jeg skulle prøve å lage agargele med saft en gang ble både smaken og konsistensen helt grusom :’D Tar gjerne i mot tips om du har!

  Takk for gode oppskrifter <3

  1. Mari Hult

   Jepp, det går faktisk kjempebra! Men den er best servert samme dag synes jeg, får den stå i kjøleskap for lenge blir den litt for hard.

   1. Hvilket blandingsforhold bruker du? 🙂 Hvor mange ts pulver til hvor mange dl saft?

 2. Marianne

  Hei, går det å lage dette på noe annet enn kokosmelk?

  1. Mari Hult

   Jepp, andre typer plantemelk fungerer fint.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *