

Indisk linsesuppe med poteter
Altså, hallo, indisk mat! Den leverer gang etter gang. Denne oppskriften krever ikke så veldig mange ingredienser, og undertegnede har til vanlig alle stående i skapet. Dersom du må gå til innkjøp av litt krydder for å lage denne retten, kan jeg trøste deg med at krydder er drøyt, og du får derfor en god unnskyldning til å lage indisk mat igjen og igjen og igjen.
Sjekk ut alle mine indiske oppskrifter her.

Jeg bruker poteter i denne suppen, men her kan du strengt tatt ta i de grønnsakene du foretrekker – bare juster koketiden. Blant mine favoritter er gulrot og søtpotet (like lang koketid), brokkoli og blomkål (ha dem i etter 10 minutter) og spinat (ha i helt på slutten).
Vel bekomme!

Antall: 4 porsjoner
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 jalapeño
- 400 g poteter
- 1 ss olje til steking
- 1 ss garam masala
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts ingefær
- 0,5 ts kanel
- 2 dl tørka grønne linser
- 1 l vann med buljongpulver/-terning
- 1 boks (4 dl) kokosmelk
- 1 lime
- salt og pepper
- koriander
Framgangsmåte:
Finhakk sjalottløk, hvitløk og jalapeño. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, garam masala, spisskummen, ingefær og kanel, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter jalapeñoen og linsene, og rør godt sammen.
Hell i vann med buljongpulver og kokosmelk, og la det hele koke opp. Når det koker har du i potetterningene. La suppen koke i ca et kvarter, til poteter og linser er møre.
Smak til med limesaft, salt og pepper.
Frisk koriander på toppen er skikkelig godt.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: