Bananpannekaker med havremel

Jeg elsker brune bananer! De som er forbi den grønne og gule tiden, men som ikke er blitt totalt myke heller. Med vekt på totalt. Disse bananene jeg snakker om er nemlig perfekte å bruke i matlaging. De er nemlig så myke og søte at de kan erstatte både fløte, egg og sukker. Fryser du dem ned i biter, erstatter de fløte i “nice cream” og milkshake. Moser du dem godt sammen, kan du bruke dem istedenfor egg og sukker i en del kaker og ikke minst pannekaker. Utrolig kjekt – vi forvandler noe som er degradert til fluemagnet til en fabelaktig ingrediens!

Jeg synes at disse pannekakene smaker best med friske bær til, og kanskje noen dråper lønnesirup. Du kan også servere dem med for eksempel syltetøy og vegansk rømme, eller kjøre det helt opp med vegansk margarin og sukker.

Bananpannekaker

Antall: 8 stk
Tid: 20 minutter

Ingredienser: 

  • 2,5 dl soyamelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 2 modne bananer
  • 2 ss olje + ekstra til steking
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • eventuelt litt salt og/eller sukker
  • bær til servering

Framgangsmåte: 

Rør sammen soyamelk og eddik i en bolle. Skrell bananene, ha dem over i melken og mos dem godt sammen med en gaffel. Rør også inn olje. Må opp mel, bakepulver, kanel og kardemomme og rør kjapt inn i bananblandingen. Du kan ha i litt salt eller sukker om du foretrekker det her.

La røren stå og svelle i noen minutter før steking.

Varm opp litt olje til medium varme i en stekepanne. Ha i en liten øse røre, stek til kantene begynner å stivne. Snu pannekaken forsiktig, og stek ferdig på den andre siden. Gjenta med all røren.

Servér med friske bær, eventuelt syltetøy. Vegansk rømme smaker også godt til. Og strengt tatt lønnesirup.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PANNEKAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *