Vegansk ukemeny: uke 24, 2019

Ny uke er på vei, og da kommer det jo ny ukemeny også. Denne uken satser vi på grillvær til helgen (men retten som skal grilles kan lages på stekepanne også), ellers finner inneholder ukemenyen både pasta, gryterett, curry, suppe og taco – så her skal det være noe for alle.

Mandag: Pasta med kremet soppsaus

I serien retter jeg aldri blir lei av: pasta med kremet soppsaus. Gjerne med hvitløk. Ekstra gjerne med næringsgjær. I denne varianten bruker vi en kombinasjon av tørket sopp og fersk sopp, som gir god dybde i smaken.

vegansk pastarett oppskrift vegetarbloggen

Tirsdag: Tomatsuppe med pesto (videooppskrift)

Lettvint og supergod tomatsuppe som du lager på 10 minutter.

Onsdag: One pot quinoa (videooppskrift)

Dette er en nydelig indisk rett der vi tilbereder alt i samme gryte. Quinoaen får altså koke i sausen med krydder, søtpotet og tomater, og det gjør at den får en skikkelig, skikkelig god smak.

vegansk oppskrift på quinoa vegetarbloggen

Torsdag: Auberginecurry

Herlig curry med gode muligheter for å bruke det du har liggende av grønnsaker. Sånn helt alvorlig – her passer omtrent alt! Brokkoli, blomkål, squash og paprika for eksempel, eller du kan bruke potet, søtpotet, rødbete eller gresskar.

Fredag: Linsetaco (videooppskrift)

Alt i ett-taco! I alle fall nesten. I denne varianten steker jeg hele tacofyllet sammen i panna – her har vi både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

vegansk linsetaco

Lørdag: Sandwich med grillet pulled jackfruit

Grillvær i helgen? Prøv deg på pulled jackfruit! Kjøp varianten i lake, ikke sirup, og du er på vei til en skikkelig god grillmatopplevelse.
Retten kan også lages på stekepanna.

vegansk pulled pork sandwich oppskrift

Søndag: Bønnegryte fra Jamaica

I denne oppskriften tar vi oss tiden til å lage egen krydderblanding, og oi wow som det lønner seg! Nydelig søndagsmiddag.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *