Nudler i peanøttsaus

Går det egentlig an å spise for mye pizza eller nudler? Spør for en venn, hehe.

Dette er en rask rett som jeg ofte lager dersom jeg var litt vel ivrig med nudelkokingen dagen før, og har rester i skapet. Opp i panna med grønnsaker og nudler, steker det sammen og heller på en supergod peanøttsaus. Vi snakker rask middag som smaker skikkelig bra.

For en mer proteinrik rett – bruk bokhvetenudler istedenfor hvetenudler.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 2 gulrøtter
  • 100 g hodekål (eller en annen type kål)
  • 1 brokkoli
  • 1 vårløk
  • 1 kvast koriander
  • 1 dl peanøtter
  • 200 g hvetenudler*
  • 2 ss olje til steking

*bruk gjerne risnudler eller bokhvetenudler istedenfor.

Saus:

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ts chilisaus
  • 1 dl peanøttsmør
  • 1 lime

Framgangsmåte:

Skjær gulrøttene i tynne skiver. Snitt kål. Del brokkoli i små buketter, og skjær vårløk i ringer. Grovhakk koriander og peanøtter.

Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i gulrøtter, kål og brokkoli og stek til det begynner å bli mykt. Ha deretter i nudlene, og stek videre, mens du blander alt godt sammen. Hell over sausen (oppskrift under).

Ha retten over på tallerkener, topp med vårløk, koriander og peanøtter.

Saus:

Finhakk hvitløk. Ha i en bolle, rør inn peanøttsmør, vann, soyasaus, lønnesirup og chilisaus. Press til slutt inn limesaften, og rør alt godt sammen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *