Tomatsuppe med pesto

Jeg elsker tomatsuppe! Men ikke den fra pose… Heldigvis er det en del snarveier en kan ta når en lager sin egen, du vet, de dagene du ikke har tid å flå eller ovnsbake plommetomater. Dette er en sånn dag, og her jukser jeg som bare det. Vegansk pesto (hjemmelaget er bra, men i og med at juksing er tema her, så vit at det finnes en del i butikken som er veganske) setter masse smak på suppa, og knuste tomater fra kartong gjør jobben som tomat.

Jeg kremer suppen til med kokosmelk her, men dette kan droppes om du foretrekker mer ren tomatsmak. Eller ikke har kokosmelk/fløte hjemme. Eneste jeg aldri jukser med i tomatsause er de særdeles obligatoriske makaroniene. Det er et kruttsterkt barndomsminne som jeg aldri går på kompromiss med.

Vel bekomme!

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 100 g makaroni
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss vegansk pesto
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 kartonger/bokser (8 dl) knuste tomater
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 2 dl kokosmelk eller vegansk fløte
  • salt og pepper
  • 1 kvast basilikum

Framgangsmåte:

Kok makaroni etter anvisning på pakken.

Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, og surr løkene litt. Tilsett deretter pesto, oregano, tomater og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. Etter fem minutter med koking rører du inn kokosmelk eller fløte, og smaker til med salt og pepper.

Servér suppen med makaroni og frisk basilikum.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *