Hummus med gresskarkjerner

Hallo hummus!

Hvordan i alle dager kan kikerter lage den mest krema, smakfulle dippen av alle? Alle de årene jeg har kasta bort med hvitløksdip basert på rømme eller majones… Hummus er godt, ikke sant, krema, passer både som pålegg og som dip, metter også. og på toppen av alt snakker vi solid næringsinnhold! Proteiner fra kikerter og kjerner/frø/nøtter, og fra sistnevnte får vi også fint fett.

Kikerter er ikke dyre i innkjøp, og om du kjøper de tørka og gjør bløtlegging og koking selv så får du virkelig masse for pengene. What’s not to like?

Ingredienser til 2 skåler:

  • 2 bokser a 4 dl eller 4 dl tørka kikerter
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 sitron
  • 1-2 kinesisk hvitløk
  • 1 ts salt
  • litt vann
  • 1 stilk bladpersille
  • 1 ts paprikapulver
  • litt olivenolje

Framgangsmåte:

Start med kikertene. Bruker du hermetiske holder deg å sile av laken, og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges over natten, og deretter kokes møre.

Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne på medium/høy varme. Pass på at de ikke blir brente. Ha mesterparten av dem over i en foodprocessor (spar noen til pynt bare), og kjør dem til du har en smørete konsistens.

Ha kikertene i foodprocessoren med gresskarkjernene. Ha også i sitronsaft, hvitløk og salt. Jeg pleier å begynne forsiktig, og så smake meg frem etterhvert. Sett foodprocessoren på igjen, og kjør til du har en jevn hummus. Spe med litt og litt vann til du får ønsket konsistens. Smak til med sitron, hvitløk og salt.

Grovhakk persillen.

Ha hummusen i to skåler eller på to små tallerkener, bruk baksiden av en spiseskje for å gni den rundt. Topp med persille, paprikapulver, olivenolje og de resterende gresskarkjernene.

HER FINNER DU FLERE HUMMUSOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Jeg setter så stor pris på bloggen din! Så mye godt. Har prøvd flere av oppskriftene dine. Aldri legg opp❤️

    1. Mari Hult

      Oi så hyggelig å høre! Tusen takk for så fine ord <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *