vegansk kremet pastinakksuppe

Pastinakksuppe med hasselnøtter

Dette er en fyldig, kremet suppe med nydelig smak av pastinakk og potet, som toppes med rista hasselnøtter og grønnkålchips. Istedenfor fløte i selve suppa, lar vi blansjerte nøtter koke sammen med grønnsakene. Etter en stund i gryta mykner de opp, og når suppen til slutt kjøres jevn, gir nøttene en kremet konsistens på den. Kjempegodt!

Finner du ikke blansjerte hasselnøtter kan du bruke med skall, men da blir ikke suppa så fin. Cashewnøtter er et vel så bra alternativ da.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 500 g pastinakk
 • 200 g potet
 • 100 g grønnkål
 • 100 g hasselnøtter – helst blansjerte (uten skall), eventuelt cashewnøtter
 • 3 ss rapsolje
 • 1-1,5 l vann med grønnsaksbuljongpulver/-terninger
 • salt og pepper
 • 3 ss næringsgjær (kan sløyfes)
 • 0,5 sitron

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell pastinakk og potet, og skjær dem i mindre biter. Fjern de tykke, harde stikene fra grønnkålen. Riv deretter bladene opp i mindre biter – de kan fint være 2-3 cm lange. Legg til side et par håndfuller grønnkålblader som skal brukes til topping. Grovhakk nøttene (med trykk på grov. Å skjære de i to holder godt). Legg bort ca en fjerdedelen av nøttene til topping.

Varm opp 2 ss olje i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la de surre i et par minutter. Tilsett deretter pastinakk og potet, og stek dem i et par minutter til. Ha i grønnkål og hasselnøtter (som ikke er spart til topping), og hell på vann med grønnsaksbuljongpulver. Vannet skal dekke ca 1 cm over grønnsakene. La det hele koke opp, deretter skal det koke i ca 15 minutter.

Mens suppen koker gjør du klar det som skal på toppen. Legg grønnkålbladene på ⅔ av stekebrettet, dryss 1 ss rapsolje over, og krydre med salt, pepper og næringsgjær. Vend det hele litt sammen slik at alt dekkes av olje. Legg nøttene på den siste tredjedelen av brettet. Sett i ovnen og bak i ca 10 minutter – grønnkålen skal bli spø men ikke brent. 

Ha suppen over i en blender eller foodprocessor, og kjør til den er jevn (pass på at du ikke brenner deg). Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Fordel i suppeskåler, topp med grønnkål og nøtter og servér suppen rykende varm.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *