

Pannekaker med sitron og valmuefrø
Hallo så godt! Venninna min Annika sa at “dette passer når du vil ha sitronkake til frokost”, og jeg må si meg godt enig i den beskrivelsen. Disse tykke og gode pannekakene er stappfulle av god sitronsmak, men uten at det blir for surt.
Jeg foretrekker å spise dem med bær og litt sirup, men du kan også ha på vegansk margarin, mer yoghurt (du har kanskje igjen fra røren), oppkutta frukt eller sjokoladepålegg. Eller bananer!

Pannekakerøren lages av ganske vanlige ingredienser, som de fleste har hjemme, og du savner ikke egg eller kumelk et sekund. Jeg har brukt både vegansk fraiche og yoghurt i, begge to fungerer. Du kan kjøre på med både naturell og vanilje, eller yoghurt med sitronsmak, om du får tak i det.
Som søtning bruker jeg lønnesirup, du kan bytte den ut med annen type sirup, eventuelt annen type søtning.
Rismelken kan også byttes ut med annen plantemelk om ønskelig.

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 sitron
- 1,5 dl rismelk
- 4 ss vegansk yoghurt naturell eller vanilje
- 0,5-1 dl lønnesirup (etter hvor søtt du vil ha det)
- 2 ss olje + ekstra til steking
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 0,5 ts vanilje
- 2 ss valmuefrø
Framgangsmåte:
Riv sitronskallet og press ut saften. Ha begge i en bolle, rør inn soyamelk, yoghurt, sirup og olje.
I en annen bolle rører du sammen hvetemel, bakepulver, natron, vanilje og valmuefrø.
Hell det våte over i det tørre, og visp til du har en jevn røre. Blir det for tørt kan du spe røren med litt vann.
Varm opp litt olje i en panne, og ha i en liten øse røre. Stek til pannekaken begynner å stivne i kantene og boble på toppen, snu den forsiktig, og stek videre på andre siden. Gjenta med all røren.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PANNEKAKER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: