

Linsekroketter
Kroketter er en av mine absolutte tapasfavoritter. Det, og poteter med aioli.
Kroketter er sprø på utsiden, og myke som fløyel på innsiden. Dette gjør at du må være litt forsiktig når du lager dem. Innmaten består i hovedsak av kokte poteter og kokte linser, som moses sammen. Deretter har vi i litt hvetemel for at de skal holde sammen – men det er viktig å ikke ha i for mye. De skal være løse og fine. Deretter paneres de og stekes sprø i ovn. Jeg foretrekker søt chilisaus til kroketter, men tomatsaus og aioli duger også.
Servér som en tapasrett med et glass drikke, eller lag mange forskjellige småretter for et større måltid.

Ingredienser:
- litt olje
- 2 kartonger (á 4 dl) eller 4 dl tørka grønne eller brune linser
- 400 g poteter
- 1 ss karripulver
- 4 ss næringsgjær
- salt og pepper
- ca 1 dl hvetemel
- 4 ss griljermel eller brødsmuler
- litt ruccolasalat
- søt chilisaus

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn meg litt olje.
Start med linsene. Bruker du hermetiske så holder det å sile av laken og å skylle dem i litt vann. Bruker du tørka så må de kokes møre i godt med vann.
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok også dem møre i godt med vann. Sil av vannet, og skyll potetterningene (og eventuelt linsene) i kaldt vann. Ha i en bolle, mos det hele sammen med en gaffel eller stavmikser (helst gaffel). Rør deretter inn karripulver, næringsgjær, salt og pepper. Til slutt har du inn litt og litt hvetemel, og blander sammen til du har en masse du klarer å lage løse (men ikke FOR løse) baller av.
Ha griljermel eller brødsmuler på en tallerken. Form baller av potetblandingen, rull i griljermel og fordel dem utover stekebrettet.
Sett brettet i ovnen og bak i 20-25 minutter. Snu på krokettene underveis. De skal bli gylne og fine.
Servér rykende varme, topp med ruccolasalat og søt chilisaus. Litt ris er også godt til.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: