

Gul minestronesuppe
Dette er en skikkelig, skikkelig, skikkelig god italiensk bondesuppe. Til forskjell fra den vanlige minestronesuppen som har blitt kjent i Norge via Toro, der pasta og tomat er viktige komponenter, har vi her en variant med safran og risotto. Suppen er mettende, varmende, og tåler både å serveres som forrett og hovedrett.

Ingredienser til 8 porsjoner:
- 3 gulrøtter
- 1 potet
- 2 selleristenger
- 1 rødløk
- 1 squash
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 stilker timian
- 2 stilker rosmarin
- 200 g hodekål
- 1 boks/kartong (ca 4 dl) hvite bønner
- 3 ss olivenolje
- 1 dl risittoris
- noen safrantråder
- 2 l vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning

Framgangsmåte:
Skrell gulrøtter og potet. Skjær gulrøtter og selleristenger i skiver, potet, rødløk og squash i terninger. Finhakk hvitløk og timian, og dra “nålene” av rosmarinstilkene og finhakk disse.
Snitt hodekål i tynne strimler. Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stor gryte. Ha i løk, gulrot, selleri, potet og hvitløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter timian, rosmarin, kål, risottoris og safran. Rør alt godt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver, og la det koke opp, og la det deretter koke i 10 minutter. Ha deretter i bønner og squash, og kok videre i 3-4 minutter til bønnene er gjennomvarme.
Servér suppen rykende varm, gjerne med litt ekstra urter på toppen.
