Gul minestronesuppe

Dette er en skikkelig, skikkelig, skikkelig god italiensk bondesuppe. Til forskjell fra den vanlige minestronesuppen som har blitt kjent i Norge via Toro, der pasta og tomat er viktige komponenter, har vi her en variant med safran og risotto. Suppen er mettende, varmende, og tåler både å serveres som forrett og hovedrett.

Ingredienser til 8 porsjoner:

  • 3 gulrøtter
  • 1 potet
  • 2 selleristenger
  • 1 rødløk
  • 1 squash
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 stilker timian
  • 2 stilker rosmarin
  • 200 g hodekål
  • 1 boks/kartong (ca 4 dl) hvite bønner
  • 3 ss olivenolje
  • 1 dl risittoris
  • noen safrantråder
  • 2 l vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning

Framgangsmåte:

Skrell gulrøtter og potet. Skjær gulrøtter og selleristenger i skiver, potet, rødløk og squash i terninger. Finhakk hvitløk og timian, og dra “nålene” av rosmarinstilkene og finhakk disse.

Snitt hodekål i tynne strimler. Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stor gryte. Ha i løk, gulrot, selleri, potet og hvitløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter timian, rosmarin, kål, risottoris og safran. Rør alt godt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver, og la det koke opp, og la det deretter koke i 10 minutter. Ha deretter i bønner og squash, og kok videre i 3-4 minutter til bønnene er gjennomvarme.

Servér suppen rykende varm, gjerne med litt ekstra urter på toppen.

HER FINNER DU FLERE ITALIENSKE OPPSKRIFTER

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *