marokkansk gryte

Marokkansk kikertgryte

Hallo kjempegod marokkansk gryte! Dette er rett og slett en herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, kikerter, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Jump to Recipe

Dette er, litt flaut å si, en oppskrift som egentlig ikke skulle med på bloggen. Altså – det er ingenting galt med den. Jeg har den nesten som fast post på alle kokkekurs, fordi den slår alltid så godt an. Alle liker visst marokkansk mat.

Grunnen til at den ikke skulle med, er rett og slett at jeg ikke har klart å få et eneste bilde av den som jeg er fornøyd med. Enten er lyset galt, eller så ser den bare ikke bra ut. Dårlige matbilder er virkelig det som oftest tar motet fra meg på kjøkkenet, men akkurat denne gryten. Den er så godt at det trumfer bildene. For ordens skyld: jeg fisker ikke etter komplimenter her. Prøver bare å være dønn ærlig om hvor brutalt livet som matblogger kan være.

Variasjonsmuligheter

En annen fin ting med denne marokkanske gryten, er at du fint kan variere råvarer, og kutte ut litt også. Kikerter kan byttes med bønner, sjalottløk kan byttes med annen løk, cashewnøtter kan byttes ut med mandler (eller kjerner), squash og paprika kan byttes ut med andre grønnsaker (hva med aubergine og stangselleri, for eksempel?), dadler med rosiner, og granateplet kan byttes ut med vanlig eple skåret i små terninger. Du kan servere den med couscous som jeg gjør her, eventuelt med ris eller quinoa, du kan også servere marokkansk gryte uten tilbehør – men kjør gjerne på med et par ekstra grønnsaker da!

En siste liten PS før vi starter med matlagingen: oppskriften står beregnet til to porsjoner. De blir ganske store altså. Er dere tre eller fire rundt bordet, holder det nok med å ha i litt mer grønnsaker og kanskje litt ekstra couscous.

marokkansk gryte

Marokkansk gryte med kikerter og squash

Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Course hovedrett
Cuisine marokkansk
Servings 2 porsjoner
Calories 774 kcal

Ingredients
  

 • 1 boks/kartong kikerter ev. 2 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv
 • 2 sjalottløk
 • 4 stilker bladpersille
 • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
 • 2 cm ingefær
 • 1 squash
 • 1 paprika
 • 4 dadler
 • 1 dl cashewnøtter
 • 1 ss olje til steking
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts malt koriander
 • 1 ts kanel
 • 1 ts chilipulver
 • 4 dl knuste tomater
 • 1 ss lønnesirup eller annen søtning
 • 0,5 ts salt
 • 1 dl vann
 • 2 dl couscous
 • 0,5 granateple

Instructions
 

 • Start med kikertene. Dersom du bruker hermetiske så holder det å sile av laken og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes i godt med vann i en halvtime (de kokes ferdig i sausen).

 • Grovhakk sjalottløk og persille. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skjær squash og paprika i terninger. Skjær dadler i små biter, kast steinene. Grovhakk nøttene – du kan gjerne bruke en foodprocessor her, bare pass på å ikke lage pulver av dem.

 • Ha en gryte på medium/høy varme. Ha først i nøttene, og rist dem raskt. Legg dem til sides, ha deretter olje i gryta. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, koriander, kanel og chilipulver, og stek i noen minutter slik at det begynner å lukte godt av krydderne. Tilsett deretter squash, paprika og kikerter, og stek videre i noen minutter. Ha i dadler, tomater, lønnesirup, salt og vann. La det koke opp, ha deretter på lokket og la det koke videre i 15-20 minutter.

 • Tilbered couscous etter anvisning på pakken, og rens kjernene ut fra granateplet. Server kikertgryta rykende varm med couscous, topp med cashewnøtter, persille og granateple.

Keyword gryterett

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MAROKKO. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating