Marokkansk kikertgryte

Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 1 boks (ca 4 dl) eller 2 dl tørka kikerter
  • 2 sjalottløk
  • 1 kvast bladpersille
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 squash
  • 1 paprika
  • 4 dadler
  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts kanel
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks (ca 4 dl) tomater
  • 1 ss lønnesirup
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl vann
  • 2 dl couscous
  • 0,5 granateple

Framgangsmåte:

Start med kikertene. Dersom du bruker hermetiske så holder det å sile av laken og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes i godt med vann i en halvtime (de kokes ferdig i sausen).

Grovhakk sjalottløk og persille. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skjær squash og paprika i terninger. Skjær dadler i små biter, kast steinene. Grovhakk nøttene – du kan gjerne bruke en foodprocessor her, bare pass på å ikke lage pulver av dem.

Ha en gryte på medium/høy varme. Ha først i nøttene, og rist dem raskt. Legg dem til sides, ha deretter olje i gryta. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, koriander, kanel og chilipulver, og stek i noen minutter slik at det begynner å lukte godt av krydderne. Tilsett deretter squash, paprika og kikerter, og stek videre i noen minutter. Ha i dadler, tomater, lønnesirup, salt og vann. La det koke opp, ha deretter på lokket og la det koke videre i 15-20 minutter.

Tilbered couscous etter anvisning på pakken, og rens kjernene ut fra granateplet. Server kikertgryta rykende varm med couscous, topp med cashewnøtter, persille og granateple.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MAROKKO. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *