

Vegansk ukemeny: Uke 20, 2019
Snart er det 17. mai, og tradisjonen tro skal det spises mye god mat i uka som kommer. I ukemenyen velger jeg meg en mezetallerken på selve nasjonaldagen, mens jeg satser på grillvær i helgen.
Vil du bake noe godt, anbefaler jeg vegansk fraisier, marsipankake, rosekake, pavlova og ovnsbakt ostekake.
Mandag: Kremet pasta med grønnkål
Vi starter uka med en supergrønnsak! Grønnkål er en fantastisk ingrediens. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer – og samtidig fattig på kalorier. 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 desiliter kumelk. Her bruker vi den i en rask og smakfull pastarett.

Fyldig og varmende suppe med paprika, tomater og basilikum.

Herlig grønnsaksrett med masse gode smaker fra Middelhavskjøkkenet. Smaker godt med ris eller potetstappe til.

Torsdag: Nudler i en fantastisk peanøttsaus
Herlig asiatisk middagsrett med tofu, squash, sesamfrø og koriander. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har liggende.

Fredag – 17. mai: Vegansk meze
Okei, nå frekker jeg meg til, og foreslår noe som ikke er helt norsk på selveste nasjonaldagen. Men meze er utrolig godt, og kjempefint å servere om du skal ha gjester! Her får du en smakfull miks av falafel, hummus, pitabrød og grønnsaker.

Lørdag: Burger med søtpotet og sorte bønner
Saftige og herlige veganske burgere med smak av både røkt, søtt og salt.

Søndag: Grillspyd i søtsur saus
Jeg starter årets grillsesong med disse kjempegode grillspydene med ananas og hjemmelaget seitan.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: