Vegansk ukemeny: Uke 20, 2019

Snart er det 17. mai, og tradisjonen tro skal det spises mye god mat i uka som kommer. I ukemenyen velger jeg meg en mezetallerken på selve nasjonaldagen, mens jeg satser på grillvær i helgen.

Vil du bake noe godt, anbefaler jeg vegansk fraisier, marsipankake, rosekake, pavlova og ovnsbakt ostekake.

Mandag: Kremet pasta med grønnkål

Vi starter uka med en supergrønnsak! Grønnkål er en fantastisk ingrediens. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer – og samtidig fattig på kalorier. 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 desiliter kumelk. Her bruker vi den i en rask og smakfull pastarett.

vegansk grønnkålpasta oppskrift

Tirsdag: Paprikasuppe

Fyldig og varmende suppe med paprika, tomater og basilikum.

vegansk paprikasuppe oppskrift

Onsdag: Fransk kikertpanne

Herlig grønnsaksrett med masse gode smaker fra Middelhavskjøkkenet. Smaker godt med ris eller potetstappe til.

vegansk kikertpanne oppskrift

Torsdag: Nudler i en fantastisk peanøttsaus

Herlig asiatisk middagsrett med tofu, squash, sesamfrø og koriander. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har liggende.

veganske nudler oppskrift

Fredag – 17. mai: Vegansk meze

Okei, nå frekker jeg meg til, og foreslår noe som ikke er helt norsk på selveste nasjonaldagen. Men meze er utrolig godt, og kjempefint å servere om du skal ha gjester! Her får du en smakfull miks av falafel, hummus, pitabrød og grønnsaker.

vegansk mezetallerken oppskrift

Lørdag: Burger med søtpotet og sorte bønner

Saftige og herlige veganske burgere med smak av både røkt, søtt og salt.

vegansk søtpotetburger oppskrift

Søndag: Grillspyd i søtsur saus

Jeg starter årets grillsesong med disse kjempegode grillspydene med ananas og hjemmelaget seitan.

veganske grillspyd oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *