

Hjemmelaget frokostblanding med bokhvete
Bokhvete er en skikkelig superråvare, som både smaker godt og er veldig næringsrik. Bokhvete har ikke særlig med hvete å gjøre, det er faktisk en aldri så liten nøtt. Nøtten har et høyt innhold av protein og lysin – en essensiell aminosyre som kroppen selv ikke kan fremstille, som må tilføres gjennom mat. Per 100 g hel bokhvete får du 11,1 g protein. Bokhvete inneholder dessuten mye kostfiber, jern, fosfor, kalium og magnesium.

I denne oppskriften bruker vi bokhveten som hovedingrediens i frokostblanding, der den får selskap av nøtter og frø. Dette blir faktisk en skikkelig proteinrik miks, og passer supert på starten av dagen.
For en sunnere variant kan du ha i mindre lønnesirup. Du kan også bytte ut rosinene med annen tørket frukt, eller droppe dem helt. Når det kommer til nøttene så foretrekker jeg mandler (de blir så gode når de blir stekt i ovnen!), men hasselnøtter og cashewnøtter fungerer også. Frø og kjerner kan også varieres med hva du har i skapene.

Ingredienser*:
- 2 dl mandler (eller andre nøtter)
- 5 dl bokhvete
- 2 dl assorterte frø og kjerner (her har jeg brukt 50/50 sesamfrø og solsikkekjerner)
- 1 dl lønnesirup
- 1 dl olje
- 1 dl rosiner
*på bildene lagde jeg halv oppskrift fra det som er nevnt her. Anbefaler virkelig å lage hel oppskrift, da varer frokostblandingen lengre.
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir. Grovhakk mandlene. Ha dem i en bolle, tilsett bokhvete, frø og kjerner. Rør sammen sirup og olje i en skål, hell over i bollen med det tørre, og bland alt godt sammen.

Fordel utover i langpannen.

Stek i 30 minutter, rør i pannen hvert tiende minutt.

Ta langpannen ut av ovnen når alt er gyllent, det tar cirka tretti minutter. Avkjøl.
Rør inn rosinene.

Spis med en gang, gjerne med yoghurt og friske bær. Frokostblandingen kan oppbevares i lufttett glass i romtemperatur.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE FROKOSTOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Dette ble kjempegodt! Lagde både som julegave og til meg selv i jula. Tusen takk for oppskrift! 🙂
Veldig gøy å høre – tusen takk!