

Cajun mac ‘n’ cheese
Hallo comfort food!
Jeg er ikke mer snobbete avansert enn at jeg synes at nykokt pasta i en tyktflytende ostesaus er noe av det beste som finnes. Når jeg i tillegg får ha i herlig cajunkrydder – da har jeg virkelig en vinner. Denne retten er supergod som hverdagsmiddag, og den fungerer også som tilbehør til for eksempel grillmat. Vegetarburger med mac ‘n’ cheese, anyone?

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 dl rå cashewnøtter
- 1 mellomstor/stor søtpotet
- 400 g pasta (helst makaroni da)
- 0,5 sitron
- 1 ss olivenolje
- 1 ss cajunkrydder (fås også kjøpt ferdigblandet i godt assorterte dagligvarebutikker)
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 3 ss næringsgjær
- salt
- pepper
- eventuelt timian og chiliflak til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i vann før bruk. Skrell søtpotet og skjær den i terninger. Kok terningene møre i godt med vann.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Mens den koker gjør du klar sausen.
Sil vannet av nøtter og søtpotetterninger, og ha dem over i en foodprocessor. Press i sitronsaften, og tilsett olivenolje, cajunkrydder, hvitløk, næringsgjær, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn, tyktflytende saus. Spe med litt vann om den blir FOR tykk.
Sil vannet av den nykokte pastaen. Hell sausen over i gryten, vend den sammen med pastaen og la den bli helt varm. Topp eventuelt med frisk timian samt chiliflak, og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE CAJUNOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: