vegansk søtpotetsuppe vegetar oppskrift vegetarbloggen

Amerikansk søtpotetsuppe

Jeg er kjempeglad i søtpotetsuppe, men ofte blir det en thailansk eller indisk variant med kokosmelk og karri. Og det er kjempegodt – for all del – men av og til er det lov å tenke litt nytt.

Dagens oppskrift er på en amerikansk variant, der vi sammen med søtpoteten har ingefær, kanel, lønnesirup og hasselnøtter. Skikkelig godt!

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 3 mellomstore søtpoteter
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts chilipulver
  • 12 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
  • 1 ss lønnesirup
  • salt og pepper
  • 1 dl hasselnøtter
  • eventuelt litt usøtet soya- eller mandelmelk

Framgangsmåte:

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Grovhakk sjalottløk og hvitløk

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, kanel og chilipulver, og la det surre i et par minutter. Tilsett søtpotetbitene og hell på vann med buljongpulver. Vannet skal dekke potetene, og rekke et par cm over dem i gryta, så blir det for lite kan du ha i litt mer. La det hele koke opp, tilsett deretter lønnesirup. La det koke til søtpotetbitene er møre, det tar ca 15 minutter.

Gjør klar nøttene mens suppen koker. Grovhakk dem. Varm en stekepanne opp til medium/høy varme (ikke ha i olje), og rist nøttene i den varme pannen. Et par minutter holder – du merker at det fort begynner å lukte godt.

Når søpotetbitene er møre kjører du suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en foodprocessor eller blender (pass på at du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper. Er suppen for tykk kan du røre inn litt melk.

Ha den ferdige suppen over i suppeskåler, topp med nøtter og eventuelt noen ekstra dråper lønnesirup, og servér rykende varm.

HER FINNER DU FLERE AMERIKANSKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *