

Pasta med kremet soppsaus
I serien retter jeg aldri blir lei av: pasta med kremet soppsaus. Gjerne med hvitløk. Ekstra gjerne med næringsgjær.
I denne varianten bruker vi en kombinasjon av tørket sopp og fersk sopp, som gir god dybde i smaken.

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 20 g tørket sopp (gjerne kantarell eller steinsopp om du får tak i)
- 3 dl varmt vann
- 2,5 dl rå cashewnøtter + vann til bløtlegging
- 400 g assortert sopp
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 sjalottløk
- 400 g pasta
- 2 ss olje til steking
- 4 dl usøtet soyamelk (eller annen usøtet plantemelk)
- 2 ss soyasaus
- 1 dl næringsgjær
- 1 sitron
- salt og pepper
- noen stilker basilikum
- 1 ts chiliflak
Framgangsmåte:
Bløtlegg den tørka soppen i det varme vannet, og bløtlegg nøttene i kaldt vann. Det er fint om du gjør dette 20-30 minutter før du skal tilberede dem, men du får gjort mye på 10 minutter også. NB bløtevannet til soppen skal du ta vare på, det til nøttene kan helles av.
Mens ting ligger i bløt gjør du klart resten.
Skjær den assorterte soppen i skiver. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Har du en type som ikke trenger så lang koketid kan du godt vente med dette til rett før servering.
Varm opp 2 ss olje til høy varme i en stekepanne. Ha først i sopp, og fres den så den blir gyllen på begge sider. Spe med mer olje om det blir tørt. Skru deretter varmen ned til medium, og ha i hvitløk og sjalottløk. La det surre i noen minutter.
Finn fram en foodprocessor eller en stor blender. Fisk opp soppen fra bløtevannet (som du tar vare på), og ha i. Sil bløtevannet av nøttene, ha dem også i blenderen. Tilsett deretter soyamelk, soyasaus og næringsgjær, og press i sitronsaften. Kjør det hele til du har en helt jevn saus. Spe med bløtevannet til soppen til å få rett konsistens på sausen.
Når pastaen er kokt, sopp og løk er stekt, og sausen er ferdig i blenderen, da er det på tide å ha alt i pannen med soppen, og vende sammen til sausen er god og varm. Smak til med salt og pepper. Ha basilikum og chiliflak på toppen, og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE ITALIENSKE OPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: