

Linsetaco
Noen blir aldri lei av taco! Rart det der… De siste månedene har det dukket opp ferske, “skikkelige”, maistortillas i kjølesdisken på min lokale meny. Ganske små, tynne tortillas som må varmes noen sekunder i stekepanne eller ovn før bruk. Disse løfter tacoen så sykt, og de smaker godt med nesten hva som helst i.
I denne varianten steker jeg hele tacofyllet sammen i panna – her har vi både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

På bildene under har jeg fyllet i maistortillas, toppet med litt vegansk rømme. Thats it. Du kan også bruke dette fyllet i burritos, som du gratinerer i ovnen med vegansk ost på toppen. Kjempegodt!

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 boks (ca 4 dl) eller 2 dl tørka linser
- 1 paprika
- 0,5 rødløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 jalapeño
- 1 dl valnøtter
- 1 liten boks mais
- 2 ss olje til steking
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 ts spisskummen
- 0,5 ts chiliflak
- 1 ss tomatpuré
- salt og pepper
- koriander
- ev tortillas, vegansk rømme, guacamole og/eller tomatsalsa til servering
Framgangsmåte:
Begynn med linsene. Dersom du bruker hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de kokes møre i godt med vann.
Skjær paprika i terninger, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk og jalapeño. Grovhakk valnøtter.
Sil laken av maisen.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tilsett røkt paprikapulver, paprikapulver, spisskummen og chiliflak, og la det steke i et par minutter. Tilsett deretter paprika, rødløk, hvitløk og jalapeno, og la det steke i noen minutter til. Rør inn nøttene og linsene, og stek i 4-5 minutter. Vend på blandingen underveis, og ha i litt mer olje om det blir tørt. Ha deretter i mais. Rør til slutt inn tomatpuré, og smak det hele til med salt og pepper.
Topp med koriander.
Retten er god på tortillas, toppet med f.eks vegansk rømme (som på bildet) og/eller guacamole.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MEXICO.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: