Auberginecurry

Dette er en sånn saus du står i fare for å spise med skje rett fra gryta før retten kommer på bordet.

Om dette er en positiv eller negativ ting får du vurdere selv.

Auberginen steker vi først, og så har vi den i sausen helt i slutten. Den tåler litt tid på kok, men blir det for lenge blir auberginen litt for myk for min smak. Er du ikke så glad i aubergine, kan du bytte den ut med det meste av grønnsaker her. Sånn helt alvorlig – her passer omtrent alt! Brokkoli, blomkål, squash og paprika for eksempel, eller du kan bruke potet, søtpotet, rødbete eller gresskar (men i tilfelle du bruker en av de siste fire der trenger du litt lenger koketid).

For å gjøre oppskriften ekstra forvirrende anvendelig kan risen byttes ut med for eksempel bulgur eller couscous.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 2 dl ris
 • 2 auberginer
 • 1 rødløk
 • 2 kinesisk hvitløk
 • 5-6 ss olje til steking
 • 2 ss garam masala
 • 2 ts gurkemeie
 • 2 ts spisskummen
 • 2 bokser (a 4 dl) hakkede tomater
 • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 1 ts sukker
 • 0,5 sitron
 • noen stilker koriander

Framgangsmåte:

Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær aubergine i terninger. Behold skallet på – men dropp de harde endene. Grovhakk rødløk og finhakk hvitløk.

Ha en stor stekepanne på høy varme og ha i litt av oljen. Ha i aubergineterningene og stek ganske kjapt slik at de får stekeskorpe, men ikke blir gjennomstekte. Ha i mer olje om det blir tørt. Legg dem til sides.

Skru varmen ned til medium, ha i litt mer olje om det er tørt. Ha i rødløk, hvitløk, garam masala, gurkemeie og spisskummen, og la det steke i 2-3 minutter slik at det lukter godt av det. Hell deretter i tomater, kokosmelk, salt og pepper, og la det hele koke opp. Ha auberginen tilbake i sausen, og la det koke i 4-5 minutter til. Smak til med sukker og sitronsaft. Servér med ris og koriander.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK INDISK MAT. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

4 Comments

 1. Hei 🙂 Jeg er ganske fersk når det gjelder å lage vegansk mat, men denne gleder jeg meg til å lage i dag! Jeg har bare ett spørsmål, fordi jeg føler den mangler litt protein. Bør jeg kanskje legge til linser/bønner for at det skal bli en fullverdig middag? Skal lage den til veganer-skeptikere, så jeg føler jeg må kunne forsvare mengden protein i retten…

  1. Mari Hult

   Hei!

   Jeg forstår hva du tenker, men etter min erfaring så holder det lenge å kombinere inn nok proteiner i kosten i løpet av en dag. Noen middagsoppskrifter er uten, mens noen frokostoppskrifter er med ekstra mange, for å sette det litt på spissen. Men nå er jeg ikke en ernæringsekspert, så anbefaler deg å ta kontakt med hepla.no om du er i tvil 🙂

   For å svare litt mer på spørsmålet ditt så kan du gjerne ha i noen linser eller bønner, om du ønsker det. Det er “god plass” i denne retten liksom. Eventuelt kan du servere den med quinoa istedenfor ris 🙂

 2. Ingeborg

  Det her va altså bare så godt!!!! Føltes litt som å være på indisk restaurant:)

  1. Mari Hult

   Så stas! Takk for at du la igjen så fin kommentar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *