vegansk oppskrift på quinoa vegetarbloggen

One pot quinoa

Dette er en nydelig indisk rett der vi tilbereder alt i samme gryte. Quinoaen får altså koke i sausen med krydder, søtpotet og tomater, og det gjør at den får en skikkelig, skikkelig god smak. I starten går det litt tid på skrelling, kutting og steking, men når alt er på kok så går denne retten virkelig av seg selv. Ca 20 minutter, så er middagen på bordet.

Som vanlig med indisk mat så kan du lett gjøre litt stas på denne retten med ulikt tilbehør. Jeg er vanvittig glad i mangochutney til absolutt alt, i tillegg er hjemmelaga naan uslåelig (også) her.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2,5 dl quinoa
  • 1 liten/mellomstor søtpotet
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss garam masala
  • 3 dl vann med buljongpulver
  • 1 boks/kartong (ca 4 dl) knuste tomater
  • 1 ts  sirup
  • salt og pepper
  • 1 lime
  • 1 kvast koriander

Framgangsmåte:

Skyll quinoaen i kaldt vann. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk, ingefær og chili.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili og garam masala, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter søtpoteten, rør alt godt sammen, og la det surre i et par minutter til. Tilsett deretter quinoa, vann med buljongterning, tomater og sirup. La det hele koke opp, ha på lokk og la det småkoke i ca 20 minutter – til all væsken er absorbert.

Smak til med limesaft, salt og pepper, og server sammen med koriander.

HER FINNER DU FLERE VIDEOOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *