Hvit sjokoladenougat

Først en liten disclaimer. I dette innlegget refererer jeg litt til Økosjokolade. Jeg har ingen kommersielle samarbeid med dem, men det er en liten link som jeg vil at dere skal være klar over. Ei av de som jobber hos Økosjokolade (min venninne Anette) har gitt ut bok på samme forlag som meg. Jeg får altså ikke betalt eller noe slikt for å legge ut denne oppskriften, det er hundre prosent på eget initiativ, men det er en bitte liten link mellom meg og bedriften. Så vet dere det.

Denne oppskriften fant jeg i et av oppskriftsheftene til Økosjokolade. Originalt var den på hvit sjokoladenougat med pistasjnøtter, mandler og inkabær – men jeg kjører en egen vri med kakaonibs og gojibær istedenfor nøtter og inkabær. Hvorfor? Det var det jeg hadde.

Nougaten er skikkelig, skikkelig god. Den smelter på tungen, og er så fyldig og fin at det (i alle fall for meg) holder lenge å spise bare en bit. Tenk det. Gojibærene er deilig seige, og kakaonibsene knaser akkurat nok.

Ingredienser til ca 20 biter: 

  • 50 g kakaosmør
  • 1 ss kokosolje
  • 3,5 ss cashewsmør
  • 2,5 ss agavesirup
  • 3 ss kokosmelkpulver
  • bitte litt vanilje
  • en klype salt
  • 2 ss kakaonibs
  • 2 ss gojibær

Framgangsmåte: 

Finn frem et brett med konfektformer, eventuelt kler du en form på ca 15*15 med bakepapir. Det er best å avkjøle nougaten i fryseren, så pass på at du har plass der (eller i det minste i kjøleskapet).

Smelt kakaosmør og kokosolje i en gryte. Når det er smeltet tar du gryten av varmen og visper inn cashewsmør, agavesirup, kokosmelkpulver, vanilje og salt. Visp til det er helt jevnt. Ha deretter i kakaonibs og gojibær, og fordel blandingen utover i konfektformene.

Avkjøl i fryser (eventuelt kjøleskap) i ca 30 minutter, til nougaten er helt fast i konsistensen, oppbevar deretter nougaten i kjøleskap til rett før servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *