vegansk mac n cheese oppskrift

Superenkel mac and cheese

Dette er en av rettene jeg lager til middag når jeg har skikkelig kort tid mellom jobb og ulike kveldsarrangementer. Det er nok ikke verdens sunneste rett, men den får meg mett kjapt, og metthetsfølelsen varer lenge. Her får du basisoppskriften, men den er skikkelig lett å style opp litt. Favorittvarianten min er å koke noen brokkolibuketter sammen med makaroniene, jeg er også stor tilhenger av å steke opp litt sopp, paprika og løk i stekepanna, og ha på toppen av pastaen. Har jeg god tid – eller rester – har jeg retten i en ildfast form, drysser over litt brødsmuler, og baker i ovnen på 200 grader i et kvarters tid.

Ingredienser:

  • 2 dl cashewnøtter
  • 2 dl pasta
  • 0,75-1,5 dl vann
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts chilisaus
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 dl næringsgjær

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene i kaldt vann i en time eller to før bruk (de kan fint ligge i vann fra morgenen av også, om du skal lage retten etter jobb. Ev kan du koke dem i vann i 10 minutter, det funker også). Kok pasta etter anvisning på pakken.

Sil vannet av nøttene, og ha dem i en foodprocessor. Tilsett 0,75 dl vann, hvitløk, salt, chilisaus, sitronsaft og næringsgjær, og kjør til du har en jevn, tyktflytende saus. Er du i tvil om du har kjørt det lenge nok så la gjerne maskinen stå på i et par minutter til. Spe eventuelt med litt mer vann dersom det er for tørt.

Sil vannet av pastaen, ha den tilbake i gryta. Rør inn sausen, og la det stå til den er gjennomvarm. Servér!

HER FINNER DU FLERE VIDEOOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *