Ny frokostfavoritt

Reklame for Plantego’

Da jeg jobbet som servitør på hotell i *kremt* ungdommen, hadde jeg en fantastisk restaurantsjef som alltid lirte av seg gode kommentarer og uttrykk. Han var kjapp og litt småstresset i stilen, gjestene elsket ham, og han delte allslags tips og råd fra en karriere i hotellbransjen med oss unge.

En av tingene som gikk igjen, og igjen, og igjen, hver gang vi hadde nye gjester i restauranten, var har de fått brød og smør? Ikke meny, ikke vann, ikke vinliste, men brød og smør. Brød og smør er det beste som finnes.

Brød og smør er det beste som finnes.

Og det er jo helt sant. Da jeg begynte med vegansk kosthold for snart 10 år siden, var et godt vegansk alternativ til smør øverst på ønskelista. Og ikke et du må dra på ekskursjon til helsekost eller økologisk butikk for å kjøpe, men et som står rett foran nesen din på Rema og ikke koster mer enn en bussbillett. Ja, og så må det helst være økologisk.

Burde jeg være overrasket over at svaret på ønsket mitt kommer fra en bedrift på Grünerløkka? Yes, på kontorene til Mills midt i det mest veganvennlige nabolaget i hele Norge, har de bestemt seg for å gjøre det enklere å velge både dyrevennlig og miljøvennlig. Det synes jeg er sykt kult.

Plantego’ smørbart plantefett er et plantebasert alternativ til smør laget av økologiske planteoljer fra raps, kokos og shea, og er helt uten konserveringsmidler. Det høye innholdet av planteoljer gjør at du superlett kan smøre den på brødskiva rett fra kjøleskapet. Smaken er mild og god, spesielt er jeg begeistret for ettersmaken som blir igjen et lite sekund i munnen. Dette varianten er heller ikke salt, som jeg er vant med fra smør og margarin. Det liker jeg skikkelig bra, både sånn rent helsemessig, men også fordi jeg da kan velge selv om jeg vil heller vil drysse litt havsalt over brødskiva.

Favoritten min til frokost – Plantego’ istedenfor kremost på toasten.

Dette margarinet passer meg så godt at sammen med kjeks blir jeg en slags evighetsmaskin. Jeg klarer alltid én til. På ristet brød spiser jeg det faktisk istedenfor kremost, gjerne med litt syltetøy til. Skal jeg kose meg skikkelig kjøper jeg landbrød fra et lokalt håndverksbakeri og spiser tykke skiver med kun Plantego’ på. Det beste som finnes.

Plantego’ har ikke vært i butikkene lange stunden, og foreløpig får du tak i det på kolonial.no, Rema 1000, samt store Spar og Meny. Bruk gjerne forbrukermakten din og spør etter produktet om du ikke finner det, så bestiller de nok inn. Vi er jo tross alt ganske mange som ønsker vegansk og økologisk etterhvert!

Her kan du lese mer om Plantego’, og holde deg oppdatert på hvor det fås kjøpt. 

2 Comments

  1. Hurra for nye veganske alternativer! Men lurer på hva du vil frem til når du skriver: “Dette varianten er heller ikke salt, som jeg er vant med fra smør og margarin.” Ifølge Mills’ hjemmesider inneholder den 1 g per 100 g vare. Det er faktisk mer enn den melkefrie Soft Flora’n (0,8 g) og f.eks. Vita hjertego’ (ikke-vegansk, 0,8 g). Hadde håpet at det snart kom en margarin med mindre salt!

    1. 1 g salt pr 100 g margarin er da lite!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *