Tortillapizza

Hjemme i min relativt lille husholdning sprøver vi å kaste minimalt med mat, og derfor er det om å gjøre å være kreativ med råvarer som kommer i store pakker. Et godt (eller strengt tatt dårlig) eksempel på dette, er hvetetortillas. Får du egentlig kjøpt færre enn åtte om gangen? Ikke der jeg bor i alle fall, og derfor har jeg blitt ekspert på å finne kreative måter å bli kvitt restene. En favoritt er dessertquesadilla med banan og sjokolade. Det går også an å skjære tortillaene i strimler, og å sprøsteke dem, og deretter drysse over sukker og kanel. Perfekt dessertpynt.

Prøver jeg å roe ned dette med dessert litt? Da går jeg for denne varianten – pizza! Tortillapizza er perfekt når jeg har litt halvtørre tortillaer fra gårsdagens middag, og med en bønnekrem, hummus eller cashewost i bunn kan de toppes med nesten hva som helst. Etter 10 minutter i ovnen står middagen på bordet.

Eventuelt blir det burritos tre dager til ende, som heller ikke er helt krise.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 boks/kartong (ca 4 dl) eller 2 dl tørka hvite bønner
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast basilikum
  • 1 stilk rosmarin
  • salt og pepper
  • 0,5 sitron
  • 0,5-1 dl vann
  • 2 avokadoer
  • 1 håndfull småtomater
  • 4 hvetetortillas – gjerne fullkorn
  • 100 g ruccolasalat
  • 2 ts chiliflak
  • litt god olivenolje

Framgangsmåte:

Begynn med bønnene. Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av, og skylle dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges over natten, og deretter kokes møre i godt med vann.

Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha bønnene i en foodprocessor, tilsett hvitløk, basilikum, rosmarin (kun “bladene”, ikke stilken), salt, pepper og sitronsaft. Ha først i litt vann, sett på maskinen og la den gå. Spe med vann til du får en jevn og smørbar konsistens.

Skjær avokado i strimler og del tomatene i to.

Smør hvetetortillasene inn med bønnekremen. Ha avokadostrimler og tomater over. Legg på stekebrettene og bak i ovnen til kantene på tortillaene begynner å bli brune.

Ta tortillapizzaene ut av ovnen, topp med ruccolasalat, chiliflak og olivenolje. Skjær i stykker og servér!

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PIZZAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *