vegansk vegetarisk påskekake vegetarbloggen oppskrift

Påskekake

Nydelig sjokoladekake med kanskje verdens beste sjokoladeglasur. 

En god sjokoladekake hører påsken til, spør du meg. På hytteturer da jeg var mindre så bakte mor alltid en kake med sjokolade og en med sitron, og de holdt seg bra i hver sin lukket kakeboks stående ute i den kalde yttergangen i hytta. Jeg vet ikke om det var hyttestemningen eller hennes kjøkkenskills som gjorde det, men kakene var saftige hver kveld da kaffe og brus ble servert.

Nå er jeg sjelden på fjellet i påsken, men jeg baker meg alltid en kake eller to. Denne varianten lagte jeg i fjor, etter inspirasjon fra fabelaktige Trine Sandberg. 

Sjokoladeeggene fikk jeg i gave, men de var kjøpt på Kremmerhuset. Satser på at de har veganske sjokoladeegg til påske hvert eneste år. Hvis ikke så er både Nille og Europris bra på melkefritt snop.

Ingredienser: 

  • bitte litt olje og kakaopulver til smøring av form
  • 1,8 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1,8 dl solsikkeolje
  • 4 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,2 dl kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 200 g melkefri sjokolade (f.eks de to mørkeste variantene til Odense og Coop)

Sjokoladeglasur og pynt: 

  • 200 g mørk melkefri sjokolade 
  • 2 dl kokosmelk
  • 50 g vegansk margarin
  • veganske sjokoladeegg – de jeg har brukt her er fra Kremmerhuset

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform med diameter på 22-26 centimeter med bakepapir.

NB – på bildene har jeg bakt kaken i en hjerteform, men størrelsen blir tilsvarende altså.

Gni kantene inn med litt olje og sikt kakaopulver rundt (istedenfor å smøre og mele formen).

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.

Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.

Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.

Stek i cirka 35 minutter, gjør klar glasuren mens kaken steker.

Avkjøl kaken helt før montering.

Sjokoladeglasur og montering: 

Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle. Kok opp kokosmelken og hell den deretter over sjokoladen. Rør det hele sammen slik at sjokoladen smelter. Tilsett litt og litt margarin og rør til du har en jevn røre. Avkjøl glasuren i kjøleskapet slik at den tykner noe, dette tar cirka et kvarter.

Fordel sjokoladeglasuren over den avkjølte kaken, topp med sjokoladeeggene. Sett kaken kaldt fram til servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER FINNER DU HER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

2 Comments

  1. Denne ble kjempegod! Skikkelig sånn deilig konfektkake-smak og veldig rett fram å lage 😀

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *