Tagliatelle al pesto

Rykende varm pasta vendt i en nylaget pesto er noe av det beste som finnes. Dette her er skikkelig smakfull og ukomplisert mat, der du omtrent bare trenger en gryte og en foodprocessor.

Dersom du ikke har pinjekjerner liggende, kan du prøve med gresskarkjerner eller mandler i pestoen. Ruccolasalaten kan erstattes av spinat, eller bare av mer basilikum. Næringsgjær gir litt ostesmak, men kan sløyfes om dette ikke er viktig for deg.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 400 g tagliatelle (pass på at den er uten egg)
  • 100 g pinjekjerner
  • 100 g ruccolasalat
  • 1 bunt basilikum
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1-2 sitroner
  • litt salt og pepper
  • eventuelt noen gode tomater til servering

Framgangsmåte:

Kok pasta etter anvisning på pakken. Dersom du har rå pinjekjerner kan du riste de raskt i en varm og tørr stekepanne.

Ha pinjekjerner, ruccola, basilikum, hvitløk, olivenolje og næringsgjær i en foodprocessor. Press i saft fra først 1 sitron, og smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.

Når pastaen er ferdigkokt siler du av vannet, og vender inn pestoen. Dryss pepper på toppen, og pynt eventuelt med litt ekstra ruccola eller basilikum. Gode, rå tomater smaker også godt sammen med denne retten.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *