Hvit kokossjokolade

Dette er en utrolig herlig, skikkelig snopete, sjokolade som nesten er litt seig i konsistensen. Det seige kommer av at vi har i masse kokosmasse (den du kjøper i blå pose til julebaksten). Den milde og gode smaken får vi fra kakaosmør, kokosmelkpulver og kokosblomstsirup.

Utenom kokosmassen er ikke disse ingrediensene spesielt enkle å finne i vanlige dagligvarebutikker. Jeg anbefaler å lete i helsekost eller økologiske butikker, eventuelt handle på nett.

Oppskriften har jeg fått lov til å dele fra boka “Sunn sjokolade” av Anette Borge. Boka har jeg skrevet om her (NB det er et reklameinnlegg/sponset produkt).

Ingredienser: 

  • 40 g kakaosmør
  • 40 g kokosmelkpulver
  • 20 g kokosblomstsirup
  • 2 ss kokosmasse
  • en klype vanilje

Framgangsmåte: 

Smelt kakaosmøret. Ta gryten av varmen og visp inn de andre ingrediensene.

Hell over i konfektformer eller konfektbrett og avkjøl. Dersom du har fryser (med plass i) anbefaler jeg å bruke den til selve avkjølingen, da risikerer du ikke at sjokoladen skiller seg. Etter en halvtime er sjokoladen klar, da oppbevarer du den i kjøleskap fram til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *