

Hvit kokossjokolade
Dette er en utrolig herlig, skikkelig snopete, sjokolade som nesten er litt seig i konsistensen. Det seige kommer av at vi har i masse kokosmasse (den du kjøper i blå pose til julebaksten). Den milde og gode smaken får vi fra kakaosmør, kokosmelkpulver og kokosblomstsirup.

Utenom kokosmassen er ikke disse ingrediensene spesielt enkle å finne i vanlige dagligvarebutikker. Jeg anbefaler å lete i helsekost eller økologiske butikker, eventuelt handle på nett.
Oppskriften har jeg fått lov til å dele fra boka “Sunn sjokolade” av Anette Borge. Boka har jeg skrevet om her (NB det er et reklameinnlegg/sponset produkt).

Ingredienser:
- 40 g kakaosmør
- 40 g kokosmelkpulver
- 20 g kokosblomstsirup
- 2 ss kokosmasse
- en klype vanilje
Framgangsmåte:
Smelt kakaosmøret. Ta gryten av varmen og visp inn de andre ingrediensene.
Hell over i konfektformer eller konfektbrett og avkjøl. Dersom du har fryser (med plass i) anbefaler jeg å bruke den til selve avkjølingen, da risikerer du ikke at sjokoladen skiller seg. Etter en halvtime er sjokoladen klar, da oppbevarer du den i kjøleskap fram til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI.