

Pastagrateng med tomat og spinat
Dette er en skikkelig lettvint pastagrateng med masse god tomatsmak. Først koker vi en “one pot pasta” – altså koker pastaen sammen med ingrediensene til sausen. Deretter har vi den i en ildfast form, strør over litt ekstra godsaker, og baker den i ovnen. Enkelt og greit!
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 ss hakka soltørka tomater i olje
- 2 ss tomatpuré
- 5 dl usøtet mandelmelk (eller annen plantemelk)
- 1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
- 1 ts salt
- 1 ts chiliflak
- 400 g ukokt pasta
- noen håndfuller spinat
- 1 kvast basilikum
- 1 liten håndfull småtomater
- 2 ss næringsgjær
- 1 dl griljermel eller brødsmuler

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader, bruk grillelement eller overvarme. Finn fram en stor ildfast form.
Finhakk hvitløk.
Ha oljen fra de soltørka tomatene i en gryte, og varm opp til medium/høy temperatur. Ha deretter i hvitløk, de soltørka tomatene og tomatpuré, og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett deretter mandelmelk, knuste tomater, salt og chiliflak, rør godt, tilsett deretter pasta og la det hele koke opp. La det koke under lokk til pastaen har al dente-konsistens, ca 10 minutter. Rør et par ganger underveis.
Skjær tomatene i to.
Når pastaen er ferdigkokt, rører du inn spinat og basilikum. Ha deretter pannen av varmen, og ha pastaen over i den ildfaste formen. Topp med næringsgjær, griljermel og tomatene. Sett i ovnen og stek i ca 15 minutter.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: