vegansk pastagrateng med tomat og spinat

Pastagrateng med tomat og spinat

Dette er en skikkelig lettvint pastagrateng med masse god tomatsmak. Først koker vi en “one pot pasta” – altså koker pastaen sammen med ingrediensene til sausen. Deretter har vi den i en ildfast form, strør over litt ekstra godsaker, og baker den i ovnen. Enkelt og greit!

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 ss hakka soltørka tomater i olje
 • 2 ss tomatpuré
 • 5 dl usøtet mandelmelk (eller annen plantemelk)
 • 1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
 • 1 ts salt
 • 1 ts chiliflak
 • 400 g ukokt pasta
 • noen håndfuller spinat
 • 1 kvast basilikum
 • 1 liten håndfull småtomater
 • 2 ss næringsgjær
 • 1 dl griljermel eller brødsmuler

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader, bruk grillelement eller overvarme. Finn fram en stor ildfast form.

Finhakk hvitløk.

Ha oljen fra de soltørka tomatene i en gryte, og varm opp til medium/høy temperatur. Ha deretter i hvitløk, de soltørka tomatene og tomatpuré, og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett deretter mandelmelk, knuste tomater, salt og chiliflak, rør godt, tilsett deretter pasta og la det hele koke opp. La det koke under lokk til pastaen har al dente-konsistens, ca 10 minutter. Rør et par ganger underveis.

Skjær tomatene i to.

Når pastaen er ferdigkokt, rører du inn spinat og basilikum. Ha deretter pannen av varmen, og ha pastaen over i den ildfaste formen. Topp med næringsgjær, griljermel og tomatene. Sett i ovnen og stek i ca 15 minutter.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *