veganske squashnudler kinesisk oppskrift vegetarbloggen

Squashnudler med kinesisk saus

Skjærer du squash i tynne, tynne strimler – så kan du faktisk bruke dem istedenfor nudler! Noen foretrekker å spise dem helt rå, de kan også varmes opp. Dette er et supert alternativ om du har lyst på enda litt mer grønnsaker i kostholdet, eller om du kjøpte squash til middag og hadde glemt at du allerede hadde to liggende i kjøleskapet.

Squash har lavt energi- og fettinnhold, og høyt kostfiberinnhold. Det er også en kilde til folat, vitamin C og kalium. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kilde: frukt.no

Sausen er supergod, og fungerer like bra med vanlige nudler.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 squash
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 vårløk
  • 2 dl peanøtter
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss riseddik
  • 1 ss chilipaste
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss maisstivelse
  • 2 ss vann

Framgangsmåte:

Bruk en spiralizer om du har på squashen. Dersom du ikke har det så er en mandolin bra, eventuelt en god kniv og god tid. Du vil ha lange, tynne strimler, ikke så ulikt spagetti.

Finhakk hvitløk, skjær vårløk i ringer og grovhakk peanøtter.

Ha hvitløk, soyasaus, sesamolje, riseddik, chilipaste, lønnesirup, maisstivelse og vann i en gryte eller panne. Visp det helt sammen slik at maisstivelsen løser seg opp. Skru på varmen og la det hele varmes opp til det putrer. Ha i squash og peanøtter, og vend det hele sammen i sausen. Squashen vil gi fra seg litt vann. Det skal koke, men pass på at det ikke brenner seg. Etter et par minutter er retten klar.

Ha retten i en serveringsskål, dryss over vårløk, og servér rykende varmt.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SQUASH. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

3 Comments

  1. Dette var fantastisk godt! Litt sånn won-ton-aktig

  2. Hei! Lurere bare på siden det står peanøtter to ganger i oppskriften, skal man ta mesteparten først, eller dele det i 2?

    1. Mari Hult

      Godt observert! Første gangen skulle det være hvitløk. Jeg retter opp nå 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *