Ovnsbakt tofu

De første gangene jeg smakte tofu, tenkte jeg at det var noe jeg strengt tatt ikke trengte å spise så veldig mye mer av. Seigt, smakløst, merkelig. Likevel ble jeg jo fascinert over å se at denne svampaktige løgnasen stadig ble valgt til middag av vennene mine, og etterhvert begynte jeg å eksperimentere med den selv. Fast forward en 8-9 år, og jeg har alltid minst en pakke tofu på lur i kjøleskapet. Sånn kan det gå.

Denne varianten marinerer jeg i masse godt, deretter baker jeg den i ovn. Slik synes jeg den blir best på både smak og konsistens. Terningene kan serveres som en snack med en god dip til, eller du kan bruke dem i ulike nudelretter, eller i wok med grønnsaker og ris.

Ingredienser:

 • 400 g vanlig, fast tofu
 • 4 ss soyasaus
 • 2 ss lønnesirup
 • 2 ss sesamolje
 • 2 ss sitronsaft
 • 2 ss vann
 • 2 ts hvitløkspulver
 • litt olje
 • 4 ss hvetemel
 • 6 ss sesamfrø
 • salt og pepper
 • ev frisk koriander og chiliflak til servering

Framgangsmåte:

Pakk tofuen inn i litt kjøkkenpapir. Sett noe tungt oppå (ikke så tungt at det knuser tofuen, men slik at det presser ut litt væske fra den). La stå mens du lager marinaden (eller opp til 30 minutter om du har tid).

Rør sammen soyasaus, lønnesirup, sesamolje, sitronsaft, vann og hvitløkspulver i en bolle. Skjær tofuen i terninger og ha i marinaden. La stå i 10 minutter.

Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det godt inn med litt olje.

Rør sammen hvetemel, sesamfrø, salt og pepper på en tallerken.

Vend én og én tofuterning i melblandingen, og fordel de deretter ut over stekebrettet. Dryss litt olje over også. Sett i ovnen, bak i 15 minutter, ta ut, vend på terningene, og bak i 10 minutter til.

Servér tofuen varm, topp gjerne med frisk koriander og chiliflak. En god dip ved siden av er heller ikke å forakte, min favoritt er søt chilisaus.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *