Vegansk ukemeny: Uke 14, 2019

Det er ganske rart å tenke på hvor mye godt det går an å spise som veganer. Denne uken er det virkelig mye godt på menyen, og mange av mine absolutte favoritter på bloggen. Altså – nudler med peanøttdressing. Indisk gryte med blomkål. Balinesisk curry med søtpotet. Spagetti bolognese! Texmexburger!

God apetitt!

Mandag: Nudelsalat med peanøttdressing

Superlettvint nudelrett som både smaker og metter skikkelig godt.

Tirsdag: Grønnkålsuppe

Fyldig og god suppe med potet, vårløk og grønnkål.

vegansk grønnkålsuppe oppskrift vegetarbloggen

Onsdag: Indisk linsegryte med blomkål

Blomkål! Linser! Indisk! Så mange favoritter i en enkelt rett! Denne linsegryten lager du på en halvtime, og den er smakfull og god. Jeg har vært litt forsiktig både med chili og krydder her – smak deg gjerne fram og ha i mer om du foretrekker det spicy.

vegansk vegetarisk indisk linsegryte oppskrift

Torsdag: Balinesisk curry

Prøv deg på hjemmelaget currypaste, og bruk den i en supernice gryte med søtpotet, kokebanan og kokosmelk. Du kan helt fint bruke andre grønnsaker her også, sammen med kokosmelk, soyasaus og lime synes jeg at den currypasten passer til alt.

Fredag: Spagetti bolognese

Nydelig italiensk klassiker, som vi denne gang lager med sopp, nøtter og gulrot.

vegansk spagetti bolognese oppskrift

Lørdag: Texmexburger

Saftige og spicy bønneburgere med masse gode texmex-smaker, sprø utenpå og saftige inni.

vegansk vegetarisk texmexburger vegetarbloggen oppskrift

Søndag: Laksa

Suppe til søndagsmiddag? Joda, det er helt lov det – spesielt med denne festsuppen her!

Laksa er en fabelaktig suppe. Rett og slett. En suppe for de fine anledningene. Den nydelige smaken av Asia får vi fra en hjemmelaget laksa-paste, og når den freses for deretter å kokes i kokosmelk og grønnsakskraft så skjer det noe fantastisk i gryta. Det lukter godt med en gang, og ganske kjapt får du fram utrolig gode smaker også.

vegansk vegetarisk laksa vegetarbloggen oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *