Vegansk ukemeny: Uke 13, 2019

Ukens meny er inneholder retter fra blant annet Costa Rica, Spania og Mexico, og er rik på bønner, kokosmelk og ferske urter. Vel bekomme!

Mandag: Rice and beans

Rice and beans (hadde jeg bare kommet på en norsk oversettelse av den tittelen) er en klassiker som serveres mye i Costa Rica (og landene rundt). Det er en enkel og rimelig rett som består av ris og bønner, som får koke sammen med litt løk, hvitløk og ikke minst kokosmelk. Resultatet blir en slags kremet risotto som smaker ååå så digg.

vegansk costaricansk oppskrift rice beans vegetarbloggen

Tirsdag: Hverdagstaco

Kjempegod taco med chilistekte bønner, mango og avokado. Bruk 1 boks hermetiske bønner om du har tid til bløtlegging og koking.

vegansk mandagstaco oppskrift

Onsdag: Potet- og bønnesuppe

Dette er en skikkelig mettende suppe med masse god texmex-smak. Potetene gir en nesten kremet og fyldig kosistens, bønnene er mettende og proteinrike, squash og mais gir god smak, det gir også krydderblandingen. Alt i alt får vi en herlig hverdagssuppe som kanskje smaker ekstra godt med en klatt vegansk rømme på toppen.

vegansk potet- og bønnesuppe vegetarbloggen oppskrift

Torsdag: Grønnsaker i gul curry

Ohlala – ovnsbakte grønnsaker i curry med hjemmelaget currypaste. Supergodt!

Fredag: Gulrot- og maisfalafel

En ganske ny falafelvariant med gulrøtter, chili og mais. Smaker nesten litt meksikansk disse her, for å være ærlig, og de passer utmerket med ris, salat, tomatsalsa og guacamole. Eventuelt sriracha.

vegansk falafeloppskrift med mais og gulrot vegetarbloggen

Lørdag: Spanske kikerter

Dette er egentlig en liten tapasrett, men styler du den opp litt blir det en perfekt kosemiddag på lørdagen! Server for eksempel med ris og salat til, eller kjør det opp med flere tapasretter sammen. Kan jeg anbefale aioli, pan con tomate og spansk omelett?

Søndag: Valnøttbourguignon med potetstappe

En skikkelig god søndagsmiddag med sopp, timian, gulrot, hvitløk og perleløk – og ikke minst rødvin – servert med potetstappe.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *