vegansk curry fra Bali

Balinesisk curry

I dag skal vi lære å lage egen currypaste. Først og fremst fordi det smaker SÅ mye bedre enn butikkjøpt, uten å være verken dyrt eller vanskelig å lage. For det andre skal vi gjøre det fordi vi trenger en gul, balinesisk currypaste i denne oppskriften, og det er ikke lett å finne i butikken (hvis du ikke bor på Bali da).

Den balinesiske currypasten består i hovedsak av løk, ingefær, chili og nøtter – med bitte litt innslag av krydder. Det gjør den litt mindre intensiv enn en del av de vi kjøper på glass, derfor kan vi bruke mer av den i retten enn normalt. Finner du ikke makadamianøtter kan du bruke cashewnøtter eller mandler.

Når currypasten er klar, bruker vi den i en supernice gryte med søtpotet, kokebanan og kokosmelk. Du kan helt fint bruke andre grønnsaker her også, sammen med kokosmelk, soyasaus og lime synes jeg at den currypasten passer til alt. Brokkoli og juksekjøttbiter er en favoritt hjemme hos meg.

Ingredienser til 6 porsjoner:

 • 3 mellomstore søtpoteter
 • 3 kokebananer (plaintains)
 • 4 ss olje til steking
 • 200 g spinat
 • 2 bokser (ca 4 dl) kokosmelk
 • 2 ss soyasaus
 • 1 lime
 • salt
 • ris til servering

Currypaste:

 • 3 kinesisk hvitløk
 • 4 sjalottløk
 • 5 cm ingefær
 • 4 røde chili
 • 1 ss gurkemeie
 • 10 makadamianøtter
 • 1 ts korianderfrø
 • 1 ts pepper

Framgangsmåte:

Skrell søtpotetene og kokebananene. Skjær søtpotetene i terninger og bananene i skiver. Varm opp olje til medium varme i en stor gryte. Ha først i 4 ss av currypasten (oppskrift under), og la den surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt. Ha deretter i søtpotet og kokebanan, og rør godt sammen med curryen. La det surre i noen minutter til. Hell deretter på kokosmelk, soyasaus og limesaft, og la det hele koke til søtpotetterningene er møre. Smak til med salt, eventuelt litt mer currypaste og rør inn spinat helt til slutt.

Servér retten med ris.

Curry paste:

Skrell og grovhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær. Grovhakk chili. Ha alt i en foodprocessor, tilsett også gurkemeie, makadamianøtter, korianderfrø (knus gjerne disse i en morter først) og pepper. Kjør til det er ganske jevnt.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE GRYTERETTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *