Matcha latte-sjokolade

Du vet, når du en gang i tiden spiste kjøtt hver dag, dro på jevnlige flyturer til alle Europas storbyer, og syntes det var kjempegøy å bestille klær i en store eske fra HM, der hvert plagg var møysommelig pakket inn i plastikk? Og plutselig sitter du på toget til Oslo og blogger om vegansk matchasjokolade? Da har det skjedd noe.

Matcha er, som jeg tidligere har skrevet om, en slags superte med allslags gode egenskaper. En av de kanskje noe mindre viktigere av disse, er at det er superenkelt å bruke matchapulver til å farge mat grønn! Så om du skal ha Wicked temafest, kjøre opp St. Patricks day-feiringen, eller bare lyst på enda litt sunnere sjokolade – da er denne matchasjokoladen way to go. Den er mild og god i smaken, kledelig grønn i fargen, og du lager den på få minutter. Etter en halvtime i fryseboks eller kjøleskap er den klar til servering.

NB ingrediensene i denne oppskriften er muligens ikke de aller vanligste, så du lurer kanskje på hvor du får tak i de. Sjokoladegreiene pleier de å ha på økologiske butikker, i noen godt assorterte dagligvarebutikker, eller du kan bestille fra Økosjokolade på nett. Matchapulveret selger de på en del helsekostbutikker og i tebutikker, eller du kan kjøpe det hos Norges tehus på nett.

Ingredienser: 

  • 40 g kakaosmør
  • 40 g cashewsmør
  • 10 g kokosmelkpulver
  • 10 g yaconsirup
  • bitte litt vaniljepulver
  • 1 ts matchapulver

Framgangsmåte: 

Smelt kakaosmøret. Ta gryten av varmen og visp inn cashewsmør, kokosmelkpulver, yaconsirup, vaniljepulver og matchapulver

Hell i konfektformer. Sett i fryseren eller kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, dette tar ca 30 minutter. Da er den klar til å spises. Skal du ikke spise den med en gang så bør den stå i kjøleskapet fram til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *