Italiensk ukemeny

Det fantastiske italienske kjøkkenet!

Altså, hvor skal en begynne? Pasta, risotto, ciabatta, crostini, Barolo og panna cotta – så mange av favorittene mine fra samme land!

Under finner du syv av mine beste italienske middagsoppskrifter, for å holde hele uken italiensk. I tillegg går det jo an å lage en god rød pesto til, kanskje bake noen ciabattaer, du kan prøve deg på småretten ructico leccese, eller diske opp med tiramisu til dessert. Her finner du alle mine italienske oppskrifter. 

Og her, her får du ukemenyen:

Mandag: One pot-artisjokkpasta fra Sykt enkelt

One pot-pasta er retten for når hverdagen er skikkelig travel. Her koker alle ingrediensene sammen – pasta, grønnsaker og saus i ett – og resultatet blir skikkelig godt. Oppskriften er fra boken min ‘Sykt enkelt’.

Tirsdag: Minestronesuppe

Italiensk supersuppe med bønner, pasta, urter og masse gode grønnsaker. Har du ikke alle grønnsakene så er det definitivt lov å variere etter hva du har liggende, her passer alt inn. Bruk gjerne en annen type pasta enn makaroni om du foretrekker det.

vegansk minestronesuppe oppskrift vegetarbloggen

Onsdag: Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker

Risotto er en deilig italiensk klassiker, men i vegansk utgave blir den ofte litt proteinløs. Men det går det jo an å fikse! Her har vi i litt linser, som virkelig gjør nytten.

vegansk risotto oppskrift vegetarisk vegetarbloggen

Torsdag: Sopp alfredo

I dagens saus har jeg brukt en kombinasjon av blomkål og potet for å få det kremet og godt, og på toppen av festen serverer jeg sprøstekt sopp og frisk basilikum.

vegansk vegetarisk pasta alfredo oppskrift vegetarbloggen

Fredag: Minicalzone med sopp

Herlige middagspakker fra Italia! Lag gjerne opp dobbel porsjon og frys ned, så har du på lur til matpakka neste uke.

vegansk minicalzone oppskrift

Lørdag: Lasagne

Denne oppskriften er basert på den “vanlige” varianten, og inneholder verken bønner, linser eller store mengder grønnsaker. Dette er vegetarlasagnen du serverer dine kjøttelskende venner hvis du skal vise dem at veganmat kan være veldig likt det de spiser, bare bedre, sunnere og snillere.

vegansk lasagne oppskrift

Søndag: Kikertstek med pastinakkpuré

Herlig søndagsmiddag med blant annet nøtter, soltørka tomat og oregano. Du kan fint bruke en kartong hermetiske kikerter istedenfor de tørka, i så fall dropper du bløtlegging og koking.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook

Instagram 

Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *