vegansk matcha latte oppskrift

Matcha latte

Hitchhiker’s Guide to the Galaxy påstås det at svaret på spørsmålet om meningen med livet er 42. Leser du mange nok amerikanske veganske blogger, finner du ut at dette svaret like gjerne kunne vært matcha.

Matcha er finmalt pulver av grønne teblad, som er dyrket og bearbeidet annerledes enn vanlig grønn te. Pulveret løses opp i varm væske før servering, og er god tilberedt både med vann og melk.

Matchaen er såpass fjong at den serveres i den tradisjonelle japanske teseremonien, der den legemliggjør en meditativ, åndelig stil. Pulveret er også glimrende å bruke om du f.eks vil farge konfekt eller iskrem grønt. Tenk istedenfor konditorfarge på St. Patricks day.

Men først og fremst brukes matcha fordi er gunstig for helsen. Jeg blir automatisk skeptisk når ordet superfood dukker opp, så jeg tok en tur rundt på internett for å finne gode informasjonskilder om matcha og helsegevinster. Veldig mye går igjen mange plasser, og det er ingen tvil om at matcha er bra for deg.

I følge nettstedene Healthline og Matchasource slår det grønne pulveret blant annet til med:

  • antioksidanter
  • boost av forbrenning
  • en beroligende effekt, som igjen kan hjelpe på konsentrasjonen
  • fiber, klorofyll, vitamin C, selen, krom, sink og magnesium

I tillegg er det mye som tyder på at matcha:

  • booster hjernen
  • beskytter leveren
  • forebygger kreft
  • beskytter hjertet
  • senker kolesterolet og blodsukkeret
 Matchapulveret selges på en del helsekostbutikker og i tebutikker, samt hos blant annet Norges tehus på nett.

Matcha latte er matcha servert med varm melk. Jeg lager det først og fremst fordi det smaker godt, og er et skikkelig beroligende alternativ til kaffe på kvelden.

Ingredienser til 1 porsjon: 

  • 1 ts (med en liten haug på) matcha pulver
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss kokende varm
  • 2,5 dl soyamelk (eller annen plantemelk)

Framgangsmåte: 

Rør ut matchapulver, lønnesirup og vann i en kopp. Internett anbefaler en bambusvisp til dette. Jeg bruker en helt vanlig teskje.

Dersom du har en melkesteamer så er det supert å bruke den til å varme melken. Hvis ikke har du den i en gryte, og varmer den opp. Melken skal ikke koke. Visp gjerne litt i melken for å få skum på toppen av matcha latten din. Hell melken over i koppen, juster eventuelt med litt mer sirup, og nyt latten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK DRIKKE.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

1 Comment

  1. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this blog. Very Informative post with Images. very interesting topic regarding Matcha Green.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *