vegansk kremet suppe med squash oppskrift vegetarbloggen

Squashsuppe

Den store forskjellen på squash og agurk i matlaging er egentlig veldig liten. Én prosent, for å være nøyaktig. Squashen består nemlig av 95% vann – og gjør seg utmerket både stekt, i gryteretter og i supper. Agurken, derimot, består av 96% vann, er er ganske ubrukelig til andre ting enn salat og fancy skåret pynt på kinarestaurant. Ellers er de fryktelig like.

I denne suppen koker vi squash sammen med cashewnøtter, og når det etterpå kjøres jevnt med en stavmikser eller i en blender får vi en kremet konsistens og smak på det hele.

Suppen er veldig enkel, smaker squash og ikke så masse annet. Den er fin å servere som en rolig forrett når du har gått helt bananas med hovedretten, og vice versa.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 kilo squash
  • 2,5 dl rå cashewnøtter
  • 7,5 l vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • salt og pepper
  • spirer til topping

Framgangsmåte:

Skrell squashene, og skjær innmaten i terninger. Ha terningene i en gryte, tilsett nøtter og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, la det deretter småkoke i 10-15 minutter. Squashbitene skal bli myke.

Kjør suppen jevn enten med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper.

Topp suppen med spirer, servér rykende varmt.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEROPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *