

Potet- og gulrotsuppe
Dette er en lettvint og overraskende (rett og slett!) god suppe med grønnsaker, litt karripulver, og litt grønnsaksbuljong. Du får det ikke mye enklere! Her er det fullt lovlig å variere med ulike rotgrønnsaker istedenfor potet og gulrot, og istedenfor vårløken kan du ha purre eller rødløk.
Suppen varmer skikkelig bra, den er fyldig og digg og passer utmerket når du er skikkelig sulten etter jobb, og skal du være fjong kan du style den opp med noen sprøstekte kikerter på toppen.

Ingredienser til 1 porsjon:
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 2 poteter
- 1 gulrot
- 2 våløk
- 1 ss olje til steking
- 1 ts karripulver
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
- 0,5 sitron
- salt og pepper
Framgangsmåte:
Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell poteter og gulrot og skjær i terninger. Skjær vårløk i ringer (spar gjerne litt til pynting).
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og karripulver og la det surre i noen minutter. Ha deretter i poteter, gulrot og vårløk, og vend alt god sammen. Hell på vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. Kok til potetbitene er møre, ca 15 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Topp med resten av vårløken og gjerne litt ekstra pepper, og servér.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: