

Vegansk ukemeny: Uke 11, 2019
Denne uken reiser vi til Thailand, India, Korea og Mexico – i alle fall i matveien! Ukemenyen er skikkelig inspirert av kjøkkenet på ganske andre breddegrader enn Stavanger. Jeg håper dere finner masse som frister.
Mandag: Nudelsuppe med smak av Thailand (videooppskrift)
Lettvint suppe som smaker kjempegodt av currypaste, kokosmelk og peanøttsmør.

En skikkelig smakfull indisk saus – som også passer for deg som ikke liker det så altfor spicy. Servér med ris, og spar på risrestene (om du har noen).

Har du risrester fra i går, og er ikke så gira på stekt ris? Prøv denne superdigge varianten her heller! Kan jo ikke gå feil med kokosmelk, søtpotet og granateple?

Nydelige og proteinrike vegetarburgere med soltørka tomat, linser og quinoa.

Fredag: Gulrot- og maisfalafel
Dette er falafel med en ørliten meksikansk vri – og virkelig perfekt fredagsmat, spør du meg. Server f.eks med salsa og vegansk rømme, ris, salat, hummus og/eller couscous. Beregn gjerne ekstra, slik at du får rester til lørdagsmiddagen.

Lørdag: Bibimbap (NB annonseinnlegg)
Verdens gøyeste navn på en matrett! Bibimbap er en koreansk risrett, der grønnsaker (ofte noen rå og noen stekte) og eventuelt kjøtt serveres sammen med ris og en smakfull chilisaus. Alt ligger ved siden av hverandre i en stor skål, og rett før du skal spise retten så rører du det hele kraftig sammen. Så kraftig at du kjenner det litt i musklene etterpå.

Søndag: Bakt rødbete med cashewkrem (videooppskrift)
Ohlala for en rett! Rødbeten baker du i ovnen, cashewkremen kjører du opp med hvitløk og næringsgjær, og vil du ha en full og flott søndagsmiddag serverer du det hele med soyasausstekt sopp og dampet brokkoli.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: