

Spanske kikerter
Jeg er muligens litt over gjennomsnittlig interessert i spansk mat. Kan dere forstå det? Hvitløk, røkt paprika, hvitløk, persille, røkt paprika, olivenolje, masse grønnsaker, frisk frukt og enkle oppskrifter som drar det beste ut av råvarene.
Her er noen nydelige kikerter, stekt med masse som smaker godt. Rett og slett. Servér dem som tapas, eller kombiner dem med ris eller potetstappe for å få en skikkelig middagsrett.

Ingredienser til 6 porsjoner:
- 3 bokser/kartonger á 4 dl kikerter (eventuelt 6 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv)
- 3 kinesisk hvitløk
- 3 sjalottløk
- 1 bunt bladpersille
- 3 ss olivenolje
- 3 ts røkt paprikapulver
- 2 dl tomatpuré
- 1 boks (4 dl) hermetiske tomater
- salt og pepper
Framgangsmåte:
Sil laken av kikertene og skyll de i godt med kaldt vann. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk persille.
Ha en stor stekepanne på medium varme. Ha i olivenolje, hvitløk og sjalottløk og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter røkt paprikapulver, og bland det hele godt sammen. Ha i halvparten av persillen, tomatpuré, tomater, salt og pepper, og la det hele surre i et par minutter. Rør deretter inn kikertene, og la det hele stå og surre til kikertene er gjennomvarme.
Dryss over resten av persillen og servér retten rykende varm. Anbefalt tilbehør: Kokt ris eller potetstappe.

HER FINNER DU OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK MAT FRA SPANIA.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: