vegansk linsesuppe oppskrift

Enkel linsesuppe

Jeg har en hel haug, minst, linsesupper her på bloggen. Noen med gulrot, noen med blomkål, de fleste med indisk krydder, og alle med mye smak. Du kan jo gjøre så mye gøy med linser, i tillegg er de rimelige, skikkelig proteinrike, og det går raskt å koke dem.

Denne suppen, derimot… Eller jo, før jeg skriver noe mer, så må jeg jo få med at den er rask, proteinrik og rimelig. Og god også, altså. Men den er veldig grunnleggende. Dette er en tyktflytende linsesuppe med smak av hvitløk, persille og sitron, som er akkurat så nøytral at den kan passe inn overalt. Den er perfekt om du skal lage en stor gryte og mette mange kjapt. Som en proteinboost etter trening er den virkelig et supert valg. Suppen gjør seg oså strålende servert med en god salat og godt brød til, og den er enkel å tilpasse med ulike toppinger.

Synes du den blir for tyktflytende har du bare i litt mer vann (nb suppen på bildene har faktisk bitte litt mindre vann enn oppskriften tilsier, så ikke tilsett ekstra vann på bakgrunn av disse, vent til du har din egen suppe på kok).

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 700 g tørka røde linser
  • 3 sjalottløk
  • 4 kinesisk hvitløk
  • noen stilker bladpersille
  • 2 sitroner
  • 2 ss olivenolje
  • 2-3 ts salt
  • 2 buljongterninger
  • 2 liter vann

Framgangsmåte:

Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille. Press ut sitronsaften.

Varm opp oljen til medum/høy varme i en stor gryte. Ha først i sjalottløk, og stek i et par minutter. Tilsett deretter hvitløk, og stek i et par minutter til. Ha i linser, halvparten av sitronsaften, 2 ts salt, buljongterninger, vann og halvparten av persillen og la det koke opp.

La suppen småkoke til linsene begynner å gå i oppløsning. Da kjører du suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha tilbake i gryten og smak til med mer salt og sitronsaft. Servér suppen rykende varm, topp med resten av persillen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *