vegansk falafeloppskrift med mais og gulrot vegetarbloggen

Gulrot- og maisfalafel

Offisielt sjekker jeg besøkstallene på bloggen minst ukentlig, og har full kontroll på hvilke oppskrifter dere liker.

Nåja.

Rett før nyttår hvert år, når jeg lager årsoppsummeringen, da sjekker jeg besøkstallene. Og oh boy, jeg er ikke akkurat in for a suprise. Hvilken oppskrift dere oftest besøker? Falafel. Hvilke søkeord dere bruker for å komme inn på bloggen? Falafel. Hvilke søkeord dere bruker i søkefeltet på bloggen? Falafel og falaffel. År etter år.

Og vet dere hva?

Det er favorittretten min og.

Her kommer en ny variant med gulrøtter, chili og mais. Smaker nesten litt meksikansk disse her, for å være ærlig, og de passer utmerket med ris, salat, tomatsalsa og guacamole. Eventuelt sriracha. Jeg bruker hermetiske kikerter i oppskriften. Det går fint an å bruke tørka også, men da vil jeg at du skal endre litt i hele framgangsmåten. Se notat under oppskriften dersom det er aktuelt.

Ingredienser til 6 porsjoner:

 • olje
 • 3 bokser a 4 dl hermetiske kikerter*
 • 500 g gulrøtter
 • 2 sjalottløk
 • 2 kinesisk hvitløk
 • 1 grønn chili
 • 2 bokser mais
 • 1 ts røkt paprikapulver
 • 2 ts spisskummen
 • 2 ts salt
 • ca 1 dl kikertmel eller hvetemel

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Gni dette inn med litt olje. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Kjør de til ganske små biter i en foodprocessor (de trenger ikke å bli helt most).  Skrell gulrøttene og grovriv dem. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Sil laken av maisen. Ha kikerter, gulrøtter, sjalottløk, hvitløk, chili, mais, røkt paprikapulver, spisskummen og salt i en bolle. Rør det godt sammen. Ha i én og én spiseskje kikertmel eller hvetemel, og jobb deigen sammen til den er ganske klebrig. Form boller av deigen, press dem litt flate, og fordel dem utover stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 20 minutter, snu falaflene halvveis i steketiden.

*Du kan eventuelt bruke 6 dl tørka kikerter, som du lar ligge i vann i minst åtte timer før bruk. Ikke kok kikertene. Bruker du denne varianten trenger du nok mindre mel for at deigen skal holde sammen, og du får en litt hardere konsistens på falaflene (tenk mer som på falafelrestaurant).

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ FALAFEL. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. Eg har maisenna og potetmel i hus og bokhvete kan eg bruka det i staden for kikertmel?

  1. Mari Hult

   Ja – det tror jeg skal gå helt bra! Poenget er at det skal binde falafelen sammen 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *