oppskrift på vegansk indisk korma vegetarbloggen

Indisk korma

Glad i indisk mat men synes det kan bli litt for hot? Da må du lære deg å lage korma. Dette er en krydret rett, for all del, men den tykke sausen bestående av yoghurt og hjemmelaget nøttefløte hjelper på. Det, og det faktum at vi ikke har i ren chili.

Dette er en god og overraskende lettlaget basisoppskrift på korma. Du kan freestyle med både linsene (bruk andre farger enn jeg foreslå, eller gå helt crazy med kikerter istedenfor) og grønnsakene (det meste smaker godt, bare pass på at mengden er cirka den samme).

Ingredienser til 6 porsjoner:

 • 4 dl varmt vann
 • 200 g rå cashewnøtter
 • 4 sjalottløk
 • 2 kinesisk hvitløk
 • 3 cm ingefær
 • 3 ss olje til steking
 • 2 ss garam masala
 • 2 ss gurkemeie
 • 2 ts kanel
 • 5 dl kokosyoghurt (ev soyayoghurt naturelle)
 • 1-2 ts salt
 • 50 g rosiner
 • 1 boks/kartong (ca 4 dl) brune eller grønne linser
 • 100 g spinat
 • 500 g assorterte grønnsaker (gulrøtter, aspargesbønner, søtpotet, blomkål… bruk gjerne frosne grønnsaker her)
 • ris til servering

Framgangsmåte:

Ha vann og cashewnøtter i en bolle, og la det stå slik at nøttene blir gode og bløtlagte. Har du god tid kan du gjerne gjøre dette en time før du starter på resten.

Grovhakk sjalottløk, riv eller finhakk hvitløk og ingefær.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk og stek i noen minutter, til løken begynner å bli myk. Tilsett ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie og kanel, og rør alt godt sammen. La det surre i noen minutter.

Ha nøttene og bløtevannet i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en helt jevn blanding. Hell over i gryten. La det koke opp, rør så det ikke brenner seg. Tilsett deretter yoghurt, salt og rosiner. La det koke i et par minutter til.

Gjør klar grønnsakene mens det koker. Sil laken av linsene og skyll de i litt kaldt vann. Skyll spinat. Dersom du ikke bruker frosne grønnsaker som allerede er kuttet, så skjærer du grønnsakene i små biter/skiver/buketter. Ha linser, spinat og grønnsaker i den kokende sausen, la det hele putre videre til alt er gjennomkokt. Dette tar ikke mange minuttene.

Smak eventuelt til med litt ekstra salt og krydder, og server retten rykende varm sammen med ris.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ INDISK MAT. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

6 Comments

 1. Nydelig rett!

  1. Mari Hult

   Så hyggelig å høre! Takk 🙂

 2. Hei gryteretten står og putrer nå, kan den fryses? Det blir nok litt til oversmen dette er en rett som smaker godt i morgen også

  1. Mari Hult

   Sorry sent svar! Håper du frøs den ned, for det skal gå skikkelig fint 🙂

 3. Oj, oj, oj, dette var en skikkelig høydare! Selv om de ikke hadde verken kokos- eller soyayoghurt på nærbutikken her lagde jeg den isteden med en pakke Oatly iMat Fraiche, en liten pakke med soya matfløte samt en pakke med Oatly’s iMat fløte. Det funket helt fint! Tror jeg nesten doblet mengden med krydder, fordi… jeg bare måtte da jeg kjente hvor godt det luktet! Mine grønnsaker ble en søtpotet i terninger samt en halv brokkoli i biter. Og selv om jeg er helt forspist kjenner jeg at jeg allerede gleder meg til restemiddagen i morgen!!! Tusen takk for denne utrolig digge oppskriften, Mari!☺️

  1. Mari Hult

   Ohlala, så utrolig stas å høre Trine! Haha jeg dobler også krydderne ofte, er lettere å justere oppover enn nedover 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *