Hvitløksdipp med bønner og soltørket tomat

Dette her er en slags italiensk hummus, om du vil, som smaker av olivenolje, hvitløk, soltørka tomater, urter og sitronsaft. Veldig mye godt i en liten dipp, rett og slett! Den smaker nice på pizza, lasagne, crostini, ciabatta og [sett inn valgfri italiensk matrett, bare ikke typ tiramisu].

Ingredienser til to skåler:

  • 1 hel, vanlig hvitløk
  • olivenolje
  • salt
  • 2 bokser (ca 4 dl hver) hvite bønner*
  • 2 stilker rosmarin
  • 2 stilker timian
  • 1 dl soltørka tomater i olje
  • 0,5 sitron

*ev 4 dl tørka hvite bønner som du bløtlegger og koker

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær toppen av hvitløken med en skarp kniv, slik at toppen på alle feddene skjæres av. Ha hele hvitløken i et stykke aluminiumsfolie, og dryss over 1 ts olivenolje og bitte litt salt. Sett i ovnen og bak i 30 minutter. La hvitløken avkjøles noe, press deretter ut innmaten fra feddene og ha over i en foodprocessor.

Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Dra “nålene” av rosmarinen og grovhakk timian.

Ha bønner, rosmarin og timian i foodprocessoren sammen med hvitløksfeddene, tilsett også tomater med olje, saft fra sitronen og litt salt. Kjør til du har en ganske jevn dipp. Ha eventuelt i litt mer olivenolje om du synes det blir for tørt.

Smak til med salt.

Anrett i en skål, topp med olivenolje og eventuelt litt ekstra urter.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DIPPER OG SAUSER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Berith Granås

    Hei! Kan denne dippen lages en dag i forveien eller er den best å spise samme dag?

    1. Mari Hult

      Går helt fint å lage den en dag i forveien 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *