

Hvitløksdipp med bønner og soltørket tomat
Dette her er en slags italiensk hummus, om du vil, som smaker av olivenolje, hvitløk, soltørka tomater, urter og sitronsaft. Veldig mye godt i en liten dipp, rett og slett! Den smaker nice på pizza, lasagne, crostini, ciabatta og [sett inn valgfri italiensk matrett, bare ikke typ tiramisu].

Ingredienser til to skåler:
- 1 hel, vanlig hvitløk
- olivenolje
- salt
- 2 bokser (ca 4 dl hver) hvite bønner*
- 2 stilker rosmarin
- 2 stilker timian
- 1 dl soltørka tomater i olje
- 0,5 sitron
*ev 4 dl tørka hvite bønner som du bløtlegger og koker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær toppen av hvitløken med en skarp kniv, slik at toppen på alle feddene skjæres av. Ha hele hvitløken i et stykke aluminiumsfolie, og dryss over 1 ts olivenolje og bitte litt salt. Sett i ovnen og bak i 30 minutter. La hvitløken avkjøles noe, press deretter ut innmaten fra feddene og ha over i en foodprocessor.
Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Dra “nålene” av rosmarinen og grovhakk timian.
Ha bønner, rosmarin og timian i foodprocessoren sammen med hvitløksfeddene, tilsett også tomater med olje, saft fra sitronen og litt salt. Kjør til du har en ganske jevn dipp. Ha eventuelt i litt mer olivenolje om du synes det blir for tørt.
Smak til med salt.
Anrett i en skål, topp med olivenolje og eventuelt litt ekstra urter.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DIPPER OG SAUSER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Hei! Kan denne dippen lages en dag i forveien eller er den best å spise samme dag?
Går helt fint å lage den en dag i forveien 🙂