veganske vegetariske blomkålvinger med tahinisaus oppskrift vegetarbloggen

Blomkålvinger med tahinisaus

En gang i måneden holder jeg matkurs her i Stavanger. En liten gruppe jobber seg i fellesskap gjennom oppskrifter innen allslags sjangre. For meg krever det en del både tid og krefter å planlegge og holde kurs, men det er så vanvittig godt å være ute sammen med dem som faktisk bruker oppskriftene mine, at det er verdt det. I tillegg til å se på kursene som brukbarhetstesting av oppskriftene, er det også en super anledning til å prøve litt nye idéer.

Denne oppskriften er en slik idé. Jeg elsker krydret og ovnsbakt blomkål, jeg elsker tahini, persille, granateple… Mye kjærlighet i god mat ja! Så uansett, her har jeg kombinert mange av kjærlighetene mine, og resultatet ble rett og slett utrolig godt. Server dette som en hovedrett, eller smell til og bruk det som tilbehør til for eksempel falafel, eller rett og slett som en del av et meze-bord.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 2 blomkål
 • 2 ts hvitløkpulver
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ts røkt paprikapulver
 • 1 ts gurkemeie
 • 2 ts spisskummen
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 4 ss olivenolje

Topping:

 • 1,5 dl tahini
 • 1 ts salt
 • 0,5 dl vann
 • 1 sitron
 • 1 god kvast bladpersille
 • 1 granateple
 • 1 dl pinekjerner

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del blomkål i buketter, prøv å holde de cirka like store. Ha alle krydderne i en bolle, rør de sammen, ha i blomkålbuketter og olivenolje, og vend alt godt sammen. Fordel utover stekebrettet og bak i ovnen i 20-25 minutter. Gjør klar toppingen mens blomkålene står i ovnen.

Topping:

Ha tahini, salt, vann og saften fra en halv sitron i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er helt jevnt. Smak eventuelt til med mer salt og sitronsaft. Grovhakk bladpersille. Rens kjernene fra granateplet. Rist pinjekjernene kjapt i en tørr og varm stekepanne.

Når blomkålbukettene er ferdige i stekeovnen, har du de på et stort serveringsfat. Hell tahinisausen over, og topp med persille, granateplekjerner og pinjekjerner.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. Hva er det som gjør tahinien hvit?

  1. Mari Hult

   Den er jo ganske lys i utgangspunktet, og når den blandes ut med vann blir fargen enda svakere. Men ulike typer tahini har jo ulik styrke i farge, så det er ikke sikkert sausen blir hvit med alle typer tahini 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *